Sandells - Kestävyyden kautta parannusta 1500 metrille

sandells02052011Maamme ykkösmaileri Niclas Sandells juoksi viime kesänä 1500 metriä 3.39,43. Hallikaudella hän starttasi kahteen otteeseen ylimatkalla 3000 metrillä, millä syntyikin upeata jälkeä. Kesä näyttää miten kestävyyden parantaminen vaikuttaa 1500 metrin tulokseen.

Niclas Sandelss voittaa Tampereen hallimaaottelussa 3000 metriä. Kuva: Jarno MaimonenNiclas Sandells voittaa Tampereen hallimaaottelussa 3000 metriä. Kuva: Jarno MaimonenMaamme ykkösmaileri Niclas Sandells juoksi viime kesänä 1500 metriä 3.39,43. Syksyisen päkiävaivan parannuttua, ja vuodenvaihteen tienoille sijoittuneen viiden viikon Etelä-Afrikan harjoitusleirin jälkeen, hän juoksi kaksi hallikilpailua Suomessa.

Tampereen Suomi-Ruotsi-Norja –hallimaaottelussa 3000 metrillä voitto irtosi ajalla 8.00,51 ja Vaasan kolmosella hänen vauhtinsa kiihtyi peräti alle kahdeksan minuutin, kellon pysähtyessä lukemiin 7.57,00. Kesä näyttää miten kestävyyden parantaminen vaikuttaa valmentaja Tom Antbackan suojatin 1500 metrin tulokseen. Hevoskuuri tavoitti Sandellsin Portugalin lämmöstä.

Miten harjoituskautesi on sujunut?

- Olen pysynyt terveenä melkein koko talven ja harjoittelukin on sujunut ihan mukavasti. Ehjä ja hyvä harjoituskausi takana, mutta vuoden tärkeimmät viikot ovat vielä edessä.

Olet ollut leireillä niin Etelä-Afrikassa kuin Yhdysvalloissa. Minkälaisia paikkoja nämä ovat juoksijan kannalta?

- Sekä EA:n Dullstroom että USA:n Flagstaff ovat erittäin hyviä paikkoja kestävyysjuoksijan kannalta. Flagstaffista löytyy ehkä paremmat lenkkimaastot. Dullstroom on taas lämmin paikka Flagstaffiin verrattuna (tammi-huhtikuu) ja siitä syystä tykkään enemmän harjoitella Etelä-Afrikassa.

Juoksit hallikaudella kaksi kertaa 3000 m kisan. Botnia Gameseissa meni kahdeksan minuuttia rikki! Millaisia tuloksia odotat alkavalta kaudelta?

- Daegun kisaraja 3.38,00 on kivenkova. Toivotaan, että valmistautuminen kilpailukauteen onnistuu täydellisesti ja että pääsen kesällä hyviin kisoihin. Jos näin käy, olen myös Daegussa mukana.

Missä on ensimmäisen kilpailusi ja onko kesän kilpailuohjelma muutoin lyöty lukkoon?

- Kesäkuun kilpailut on aika pitkälti lyöty lukkoon. Eka startti tapahtuu 1.6 Saksassa ja matka on silloin 3000m. Loppukesän kilpailusuunnitelma on vielä auki.

Kuuluvatko SM-maastot kilpailuohjelmaasi?

- Olisin mielelläni mukana maastoissa mutta priorisoin harjoittelun hyvissä olosuhteissa, ja siksi SM-maastot jäävät väliin myös tänä vuonna. Valmistaudun kisoihin Portugalissa ja palaan Suomeen vasta 26.5.

- Jarno MaimonenKuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri