Sandra Eriksson nauttii kotiyleisönsä edessä kilpailemisesta

Sandra Eriksson odottaa kotiyleisön edessä kilpailemista. Kuva: Jarno Maimonen

Sandra Eriksson odottaa kotiyleisön edessä kilpailemista. Kuva: Jarno Maimonen

Kotimaisemistaan tavallisesti muualle kilpailemaan reissaava uusikaarlepyyläissyntyinen Sandra Eriksson tuskin malttaa odottaa kilpailemista ystäviensä ja vaasalaisyleisön hurjan kannustuksen edessä. Vaasan Kalevan kisoissa Erikssonin paraatilajin 3000 metrin estejuoksun loppukilpailu juostaan Kaarlenkentällä lauantaina kello 17.50.

- Tulee olemaan erittäin hienoa juosta kotiyleisön edessä! Toivottavasti Kaarlenkentälle kerääntyy oikein paljon yleisöä, mistä ammentaa lisäpotkua juoksuun, lähetti Eriksson aurinkoiset terveisensä Kalevalaisia seuraamaan tuleville katsojille.

Erikssonin kauden paras noteeraus 3000 metrin esteissä on 9.47,76. Aika alittaa Moskovan MM-kilpailujen B-rajan 9.48,00, mutta ei tällä hetkellä yksistään riitä valintaan MM-kilpailuihin. Kotimaisessa estejuoksussa eletään tällä hetkellä harvinaislaatuisen herkullista aikaa, kun arvokilpailupaikasta on syntynyt kilpailu.

Karhulan Katajaisten Oona Kettunen juoksi viime viikonloppuna Rietissä nuorten EM-kilpailujen kultamitaliin huipentuneessa loppukilpailussa ennätyksekseen 9.45,51. Se on kauden kotimainen kärkiaika ja alittaa myös Moskovan MM-kilpailujen B-rajan. MM-kilpailuihin SUL voi kuhunkin lajiin nimetä B-rajan alittaneista vain yhden edustajan. Mikäli lauantain loppukilpailussa ei A-rajaa aliteta, niin kaksikosta Kettunen-Eriksson paremmin sijoittunut valitaan kisoihin.

Sekä Eriksson että Kettunen tulisivat valituksi MM-kilpailuihin, mikäli jompikumpi alittaa A-rajan 9.43,00. Onnistuakseen tämä saattaisi vaatia pientä ennakkosuunnitelmaa.

- Ei, emme ole ennakkoon sopineet mitään estejuoksun vauhdinjaosta. Epäilemättä Oona lähtee jahtaamaan MM-kilpailujen A-rajaa, mutta minä juoksen täällä vain mestaruudesta, kertoi Eriksson.

Estejuoksupakkaa sopivasti sekoittamaan odotetaan myös Suomen ennätystä hallussaan pitävää Johanna Lehtistä. Joensuun Katajan nainen on hyvässä kunnossa, minkä puolesta puhuu 1500 ja 5000 metrin kauden kotimaiset kärkiajat 4.14,34 ja 15.50,66. Unelmatilanteessa kaikki kolme naista juoksisivat alle A-rajan ja näin Moskovaan matkaisi peräti kolme naisestejuoksijaa.

- En usko, että Johanna juoksee esteitä. Kuulin hänen olleen viime viikonloppuna kipeänä. Siihen, että Moskovassa nähtäisiin kolme suomalaista naisestejuoksijaa, sanon, että tottakai se olisi mielettömän upeaa. Näen sen kuitenkin melko epätodennäköiseksi.

Kalevan kisojen jatko-ohjelmasta Eriksson totesi seuraavaa:

- En juokse 5000 metriä. Päätän estejuoksun jälkeen, juoksenko sunnuntaina 1500 vai 10 000 metriä.

-Jarno Maimonen

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri