Eriksson missasi MM-kisojen A-rajan muutamalla kymmenyksellä

Eriksson vilkaisee loppuaikaansa pettyneenä. Kuva: Jarno Maimonen

Eriksson vilkaisee loppuaikaansa pettyneenä. Kuva: Jarno Maimonen

Kalevan kisojen huikeasta naisten 3000 metrin estejuoksusta jäi uupumaan vain se kuuluisa piste iin päältä, kun Moskovan A-rajan 9.43,00 metsästys jäi 34 sekunnin sadasosaa vajaaksi. Kilpailun voittoon juoksi jo seitsemännen Kalevan kisojen estemestaruutensa pokannut If Nykarlebynejdenin Sandra Eriksson.

Estejuoksun SE-nainen Johanna Lehtinen lupautui kilpailun vauhdittajaksi ja onnistui pestissään täydellisesti. Ensimmäinen kilometri ohitettiin ajassa 3.12,69, mikä antoi odottaa Lehtisen juokseman Suomen ennätyksen 9.40,28 kaatumista. Joensuun Katajan naisen veto päättyi 1800 metrissä, mutta kahden kilometrin väliaika 6.26,69 oli edelleen reilusti alle tavoitteen sekä SE-vauhdin. Lehtisen tasaisen varmasta vetoavusta nauttineet Sandra Eriksson ja Oona Kettunen eivät kuitenkaan pystyneet hyödyntämään hyvin pedattua mahdollisuutta Moskovan A-rajan rikkomiseen vaan viimeinen kilometri kesti harmittavasti liian kauan.

Sandra Erikssonin voittoaika 9.43,34 on hänen uusi ennätyksensä, Kalevan kisojen ennätys, kauden kotimainen kärkiaika ja Suomen kaikkien aikojen toiseksi paras noteeraus. Hän jäi Moskovan A-rajasta vain 0,34 sekuntia, mutta alitti Moskovan B-rajan neljällä sekunnilla. Eriksson tullaan valitsemaan MM-kisoihin kahdesta B-rajan alittaneesta urheilijasta Kalevan kisojen mestaruutensa ja paremman tilastoaikansa perusteella.

- Voitosta olen tietysti tyytyväinen, mutta harmittaa etten jaksanut juosta viimeistä kilometriä tarvittavan kovaa. Jos Johanna olisi jatkanut vielä hieman pidemmälle, niin kenties se raja olisi sitten mennyt. Toisaalta en osannut viimeisillä kierroksilla edes laskea, mitä tarvitsee juosta rajan saavuttaakseen. Johannalle kuitenkin suuret kiitokset vetoavusta! Eriksson harmitteli.

A-rajan jahtaamisen lisäksi kilpailun toinen jännitystekijä oli Erikssonin ja viikko sitten 19-vuotiaiden EM-kultaa voittaneen Oona Kettusen kohtaaminen.

- Oonalla varmasti painoi viime viikonlopun nuorten EM-kilpailut. Minulla puolestaan oli tuoreet jalat ja juoksu tuntui todella hyvältä. No, näin se meni tällä kertaa.

Paljon parjattuun estetekniikkaansa Eriksson totesi seuraavaa:

- Esteiden ylitys on parantunut, mutta vesiesteellä on vielä parantamisen varaa.

Kotiyleisön kannustus löi mestarin ällikällä.

- En ole koskaan kokenut vastaavaa kannustusta. Nimeäni huudettiin ympäri rataa. Kotiyleisön kannustus antoi tänään ekstrapotkua.

lehtinenjohanna260713Johanna Lehtinen toimi kilpailun vauhdittajana. Kuva: Jarno MaimonenKettunen pettyi kisaansa

Karhulan Katajaisten Oona Kettunen ei kyennyt vastaamaan Sandra Erikssonin loppuvetoon. Selkeästi viime viikonlopun urakointi 19-vuotiaiden EM-kilpailuissa painoi kintereissä.

- Hopea on hieno saavutus, mutta ei se tässä tilanteessa lohduta. Harmittaa, kun 35 sadasosan päähän jäi MM-paikka. Juoksu ei tänään oikein kulkenut. Jo alkuverryttelyssä tuntui pahalta, kommentoi kisaansa pettynyt Kettunen.

- Kisojen päätöspäivänä juoksen joko 1500 metriä, 10 000 metriä tai en mitään. Päätän huomenaamulla. Kausi jatkuu oman ikäluokkani SM-kisoilla sekä PM-kisoilla. Ne tosin juoksen harjoittelun ehdoilla ilman suurempia tavoitteita, Kettunen päättää.

Naiset 3000 m esteet
1. Sandra Eriksson IF Nykarlebynejden 9.43,34
2. Oona Kettunen Karhulan Katajaiset 9.54,67
3. Minttu Hukka Karhulan Katajaiset 10.21,77
4. Viivi Rantanen Nummen Kipinä 10.27,63
5. Mira Tuominen Valkeakosken Haka 10.31,67
6. Camilla Richardsson Vasa IS 10.34,35
7. Sofie Lövdahl Vasa IS 10.47,50
8. Tiia Taipale Turun Urheiluliitto 11.09,34
9. Emma Hyyppä Lahden Ahkera 11.32,88
10. Pihla Hokkanen Savonlinnan Riento 11.36,28
11. Linnea Harala Someron Esa 11.51,51
12. Satu Kähkönen Siilinjärven Ponnistus 12.16,36
Johanna Lehtinen Joensuun Kataja DNF

>>Tulokset

-Jarno Maimonen

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri