Peril Nengampi jälleen vahvin Jämi21 - XC Runissa

Peril Nengampi (numerolla 186) juoksi alkumatkan Agnes Chesangin (nro 156) kanssa. Kuva: Jämi147

Peril Nengampi (numerolla 186) juoksi alkumatkan Agnes Chesangin (nro 156) kanssa. Kuva: Jämi147

Sandell-Hyvärinen ei pystynyt haastamaan kenialaisia.

 

Kenian Peril Nengampi ei antanut tänäkään vuonna mahdollisuuksia muille Jämin 21 kilometrin juoksureitillä. Kenialainen karkasi muilta naisilta heti alkukilometreillä juoksi puolimaratonin reitiltä maaliin peräti kolmantena juoksijana heti Lewis Koririn ja Willy Rotichin jälkeen. Nengampin aika oli 1.15.30.

 

-Maastojuoksu on minulle hyvin vaikeaa, pidän enemmän ratajuoksusta. Oli tämä kuitenkin mukavaa vaihtelua, Nengampi sanoi maalissa.

Nengampin maanainen Agnes Chesang juoksi toiseksi puolitoista minuuttia hitaammalla ajalla.

Sandell-Hyvärinen jälki-ilmoittautuneena kolmanneksi

Kisan kolmas oli takavuosien huippujuoksija Anne-Mari Sandell-Hyvärinen.

-Huomasin heti alkuvauhdista, että kenialaisten vauhiin en pysty. Tiesin, että tänään on jaossa minulle vain kolmas sija, Sandell-Hyvärinen summasi maalissa.

Uudessakaupungissa asuva Sandell-Hyvärinen piti Jämi 21 XC:n reittiä sen verran rankkana, että hyvää aikaa reitillä on vaikea tehdä. Lisäksi perheenäidin kiireet ovat muuttaneet prioriteettejä sen verran, että juoksu ei enää ole ykkösasiana.

-Kun lapset ovat koulussa ja eskarissa, pyrin tekemään vähän parempia harjoituksia. Pitkiä lenkkejä en ole oikeastaan enää tehnyt ja sen kyllä huomaa näin pitkässä kilpailussa, hän jatkoi.

Lisäksi takavuosien tuhannet harjoituskilometrit tuntuvat jo Sandell-Hyvärisen kropassa muutenkin kuin hyvänä pohjakuntona.

-Takareisi vaivaa varsinkin alamäissä. Sen sai taas tänään huomata, hän kertoi.

Jämi 21 XC oli Sandell-Hyvärisen toinen juoksukilpailu tällä kaudella. Nytkin päätös viivalle tulosta venyi viimeiseen päivään, sillä perheessä oli liikeellä flunssaa.

Tämän kauden kilpailukalenteria hän ei ole suunnitellut pidemmälle, mutta ensi vuoden Jämi XC - kilpailua hän lupaa harkita.

Jämi147-sivut

 

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri