Keskisalo Valkean kaupungin kisojen voittoon

Valkean kaupungin kisat käytiin Oulussa Raatin uusitulla stadionilla sateisessa säässä. Kestävyysmatkoista ohjelmassa olivat naisten sekä miesten 1500 metriä. Voittoihin juoksivat Eeva Sajanti sekä Jukka Keskisalo.

Keskisalo jahtaa Sandellsia loppusuoralla. Kuva: Virpi KultanenOulun Pyrinnön Valkean kaupungin kisat toimivat uusitun Raatin stadionin avajaiskisoina. Kestävyysmatkoista ohjelmassa olivat naisten sekä miesten 1500 metriä. Yleisöä oli paikalla kohtuullisesti sateisen sään huomioiden, ja juoksijoita kannustettiin taputuksin pääkatsomon suojista aina etusuoralle tultaessa.

Naisten 1 500 m ratkesi takasuoralla, kun Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Eeva Sajanti otti spurtin ja jätti Oulun Pyrinnön Minna-Maria Kankaan ja Elina Lindgrenin. Sajannin voittoaika oli 4.35,25, kakkoseksi sijoittunen Kankaan aika 4.38,25 ja kolmanneksi tulleen Lindgrenin tulos 4.39,69.

oulu_2Elina Lindgren johtaa naisten 1500 metriä. Kuva: Virpi KultanenMiesten kisassa oli jäniksenä Turun Urheiluliiton Willy Rotich. IK Falkenin Niclas Sandells johti miesten kisaa ihan loppumetreille, mutta aivan maaliviivalla Jukka Keskisalo Joensuun Katajasta ohitti ja voitti täpärästi kahden sadasosasekunnin turvin. Kolmanneksi tuli IK Falkenin Mikael Bergdahl. Voittajan loppuaika oli 3.44,05, ja seuraavat sijat otettin ajoilla 3.44,07 sekä 3.44,96. Janne Ukonmaanaho oli kehunut uutta rataa nopeaksi ja hyväksi, mutta nyt oli jääminen viidenneksi tässä kisassa tuloksella 3.49,88.

Jukka Keskisalo kommentoi pikaisessa haastattelussa kisan jälkeen, että kentässä ei ollut mitään vikaa, mutta että miehet olivat vähän kesäterässä.

>>Tulokset

- Virpi KultanenKuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri