Jussi Utriainen johtaa Etape Bornholmia

Viisipäiväinen etappijuoksu Bornholmin saarella Tanskassa alkoi eilen maanantaina. Suomalaisia kärkijuoksijoita on usein nähty tässä maratonin mittaisessa kilpailussa. Niin myös tänäkin vuonna. Jussi Utriainen johtaa miesten kisaa ja Laura Markovaara on naisten sarjassa kolmantena.

Viisipäiväinen etappijuoksu Bornholmin saarella Tanskassa alkoi eilen maanantaina. Suomalaisia kärkijuoksijoita on usein nähty tässä maratonin mittaisessa kilpailussa. Niin myös tänäkin vuonna.

Lahden Ahkeran Jussi Utriainen voitti avauspäivänä tasan 10 kilometrin mittaisen maantiejuoksun tasa-ajalla 30.00. Osuuden toiseksi sijoittui Tanskan David Nilsson 29 sekuntia Utriaisesta jääneenä.

Naisten kisassa avausetapin nopein oli Norjan Kirsten Marathon Melkevik ajalla 33.44. Suomen ja KU-58:n Laura Markovaara oli osuuden kolmas ajalla 34.26. Koska etappi on virallisesti mitattu maantiekymppi, on aika Lauran uusi ennätys ja kauden kotimainen kärkitulos. Pauliina Utriainen oli osuuden seitsemäs ajalla 38.50.

Etape Bornholm viisipäiväinen ja kokonaisuudessaan maratonin mittainen etappijuoksu. Ensimmäinen etappi on 10 km maantiejuoksu. Toinen 5.8 km osuus juostaan rantahietikolla. Kolmantena päivänä juoksijat johdatetaan mäkiselle 7.8 km metsäosuudelle. Neljännellä 8.5 km osuudella kiivetään lähes pelkästään mäkeä (nousua 75 m). Viimeinen osuus on jälleen 10 km katujuoksu. Sjundeå IF:n Obed Kipkurui voitti yhteiskisan viime vuonna kokonaisajalla 2.09.52. Sanna Kullberg oli tuolloin naisten sarjassa toinen ajalla 2.35.12.

>>Tulospalvelu

>>Videota kisasta
Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri