Aurinkoinen KiipFIT juostiin hellesäässä

KiipFit2011_lahto_introToista kertaa järjestetty KiipFIT-tapahtuma kokosi Janakkalan Kiipulaan kuntoilijoita ympäri Suomen. Tarjolla oli maastopuolimaraton sekä kunto- ja kilpakympit.

KiipFit2011_lahtoKiipFIT:n juoksijat lähtivät innokkaasti matkaan vaativalle radalle. Kuva: Nina KilpinenToista kertaa järjestetty KiipFIT-tapahtuma kokosi Janakkalan Kiipulaan kuntoilijoita ympäri Suomen. Tarjolla oli maastopuolimaraton sekä kunto- ja kilpakympit. Maastopuolikkaalle oli ilmoittautunut liki 200 juoksijaa ja kympille noin 160, joista kympin kilpasarjaan osallistui kolmisenkymmentä osanottajaa.

– Saimme viime vuonna niin hyvää palautetta, että päätimme heti jatkaa alkavaa perinnettä. Ja uusi KiipFIT luvassa jälleen ensi vuonna, kilpailunjohtaja Jari Kataja kertoo.

Ensimmäisen KiipFIT-tapahtuman jälkeen tehtiin heti kysely, johon vastasi peräti 150 tapahtumaan osallistunutta. Kysely tullaan järjestämään aina kilpailun jälkeen ja palautteet pyritään mahdollisuuksien mukaan huomioon seuraavan tapahtuman järjestämisessä.

– Olemme ottaneet onkeemme esimerkiksi reittiin liittyviä palautteita ja nyt lopun asvalttiosuus on saatu jätettyä pois. Samoin reitillä oli nyt kilometritolpatkin. Myös huollon toiveita on otettu huomioon ja koneistoa viilattu, Kataja jatkaa.

Maastopuolikkaalla kova vauhti

Tämän vuoden KiipFIT-maastopuolimaratonin miesten sarjan voitti australialais-brittiläinen suunnistaja David Brickhill-Jones, joka edustaa suomalaista Rasti-Kurikkaa. Suomessa pääkaupunkiseudulla asuva Brickhill-Jones on tuttu näky Suomen suunnistuskisoista jo useamman vuoden ajalta. Vahvana juoksijana hänen parhaat saavutukset ovat suunnistuksen sprinttimatkoilta. Myös juoksukisoista miehen nimi on löytynyt usein kärkipäästä. Kiipulan maastopuolimaratonilla miehen voittoaika oli 1:19:17.

Kuuluttaja Terhi Meriläisen haastattelema Brickhill-Jones oli nauttinut reitistä, vaikka olikin kaatunut kerran kivikkoista mäkeä laskeutuessaan.

– Vähän naarmuja, ei suurta vahinkoa. Tykkäsin tosi paljon, mutta se oli melko haastava reitti, sillä jouduin jopa kävelemään yhden jyrkän mäen ylös. En kerta kaikkiaan kyennyt etenemään juoksemalla, hän kertoo.

Miesten sarjan kakkoseksi juoksi Tomi Halme (1:23:28 ) ja kolmoseksi Tero Halme (1:28:19).

Naisten yleisen sarjan voitti helsinkiläinen Anu Stolt. Stolt käytti matkaan aikaa 1:53:02. N50-sarjan Tanja Hyttinen oli vielä nopeampi ja suoriutui reitistä aikaan 1:43:59.

Mahdollisuus itsensä voittamiseen

KiipFit2011_peikotKiipFIT:n peikoilla ei ollut kiire, vaan he ehtivät nauttimaan täysillä tapahtumasta ja juoksemisesta. Kuva: Nina KilpinenKiipFIT-tapahtuman idea on tarjota kilpailuhenkisille mahdollisuus taistella voitosta. Tapahtuma sopii myös rauhallisemmin eteneville, jotta matkanteosta ja maisemista ehtii nauttia. Maastopuolikkaankin voi siis vaikka kävellä tai sauvoa. Matkaa ei ole siis tarkoitus tehdä hampaat irvessä, vaan nauttien liikunnasta.

– Meillä on Kiipulassa hyvät puitteet eli ruokailu, saunat ja uimahallit ovat kunnossa. Kiipulan ja Konttilan maastot tarjoavat puolestaan erinomaisen mahdollisuuden itsensä haastamiseen ja voittamiseen, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Arja Keltomäki huomauttaa.

KiipFIT-tapahtuma on Janakkalan Jana yleisurheilun, Janakkalan kunnan ja Kiipulasäätiön yhteinen ponnistus.

Järjestäjäseura Janakkalan Janaa edustava Hannu Honkasalo osallistui maastopuolimaratonille ensimmäistä kertaa.

– Tää oli ihan tappolenkki, mutta syksylle hyvää treeniä. Suopätkä oli pehmeänä aivan outo alusta kovan polun jälkeen, kun en ole sellaiseen tottunut, syksyllä Finlandia Maratonille aikova Honkasalo nauraa.

Juoksija kertoo harjoitelleensa ja etsineensä kotipaikkakunnaltaan Tervakoskelta sopivia mäkiä treeniin, mutta silti Konttilan harjut olivat yllättäneet. Honkasalo oli kohtalaisen tyytyväinen suoritukseensa, mutta aika (1:33:06) meni vähän yli puolentoista tunnin tavoitteen, mutta sijoitus oli silti yleisen sarjan viides.

– Ensi vuonna ehdottomasti uudelleen. Pitäähän sitä yrittää aikaa parantaa, Hannu Honkasalo jatkaa.

Vantaalta Janakkalaan oli saapunut Jan Nikla. Nikla osallistui maastopuolimaratonille jo toista kertaa. Matka oli tarkoitus taittaa jälleen sauvojen kera reippaillen.

– Sää on hyvä, ehkä vähän lämmin. Yrittäisin tällä kertaa alle neljän tunnin. Alun asvalttiosuus mennään sauvat kainalossa ja vauhtiin pääsee sitten polulla, Nikla tuumasi ennen kilpailua. Vantaalainen pääsi tavoitteeseensa ja kellotti maalissa 3:52:12 .

Tulokset:

Lisää KiipFIT-tapahtumasta: www.kiipfit.fi

- Pirjo Rättyä

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri