550x90

Tähti on syttynyt: Johanna Peiponen

Kristiina Mäki ja Johanna Peiponen. Kuva: Imatran Urheilijat (Toni Paunonen/Mari Haaparanta/Marko Hyppönen/Mika Hyppönen)

Kristiina Mäki ja Johanna Peiponen. Kuva: Imatran Urheilijat (Toni Paunonen/Mari Haaparanta/Marko Hyppönen/Mika Hyppönen)

Naisten 6 kilometrin mestaruuden arveltiin nilkkavaivaisen Sandra Erikssonin jouduttua vetäytymään kilpailusta olevan Lahden Ahkeran Kristiina Mäelle helppo voitettava. Rovaniemen Lapin Johanna Peiponen kuitenkin antoi sellaisen näytön kunnostaan, että Mäki oli täysin vailla mahdollisuuksia.

Peiponen lasketteli varsinkin alamäet rennon voimakkaasti ja karkasi Mäeltä jo puolenmatkan jälkeen. Maalissa heidän välillään oli eroa roimasti 28 sekuntia. Pronssimitalilla palkittu Forssan Salaman Janica Mäkelä hävisi jo 53 sekuntia.

Pudasjärven Urheilijoiden Mari Laakkonen yllätti sijoittumalla neljänneksi. Seuraavina saapuneet kokeneet maajoukkuejuoksijat Vammalan seudun Voiman Minna Haka-Risku, Valkeakosken Hakan Mira Tuominen ja Helsingin Kisa-Veikkojen Minna Lamminen hävisivät huippukuntoiselle Peiposelle peräti 1½ – 2 minuuttia.

Johanna Peiposta valmentaa hänen äitinsä Aira. Äiti ja tytär työskentelevät yhdessä perheen omistamalla kauneus- ja terveysklinikalla. Molemmilla on sekä hierojan että kosmetologin koulutus. Kuluvaan kauteen Peiposet poikkeuksellisesti valmentautuivat vain kotimaassa ilman ulkomaanleiritystä.

– Koko talvi sujui hienosti. Ei mitään vammoja eikä muitakaan terveydellisiä ongelmia. Johanna on huolehtinut esimerkillisen hyvin, ettei mikään infektio ole päässyt vaikuttamaan kielteisesti harjoitteluun, Aira Peiponen kertoi.

– Aiemmin Johanna ei ole pitänyt mäkijuoksusta, mutta tänä keväänä valmistauduimme juuri siihen. Teimme yhdessä loivia mäkivetoja vaihtelevissa maastoissa 3-4 erilaisessa maastotyypissä Rovaniemellä.

Joukkuemestaruuden voitti yllättäen Pudasjärven Urheilijat joukkueella, johon kuuluivat 24-vuotias entinen jalkapalloilija Mari Laakkonen, 22-vuotias maajoukkuehiihtäjä Susanna Saapunki ja 20-vuotias, vain 156-senttinen Iida Haataja. Saapunki sijoittui 10:nneksi ja Haataja 17:nneksi.

Suomen Aikuisurheiluliiton mestariksi lauantaina juossut Porvoon Urheilijoiden Johanna Lindholm oli kahdeksas. Puolimaratonin SM-kilpailun tuore kärkikaksikko Hanna Jantunen ja Elisa Karhu olivat ilmoittautuneet myös kilpailuun, mutta vetäytyivät sivuun ennen lähtölaukausta.

>>Tulospalvelu 

Premiumsport.fi

ulvang banneri