Ukonmaanaho jätti Mannisen puolimatkassa Terwakympillä

Janne Ukonmaanaho oli Terwamaratonin kympin ylivoimainen ykkönen. Kuva: Henri Lehikoinen

Janne Ukonmaanaho oli Terwamaratonin kympin ylivoimainen ykkönen. Kuva: Henri Lehikoinen

Oulun Terwahölkkä ja -maraton juostiin vaihtelevassa säässä. Välillä paistoi aurinko ja tapahtuman loppupuolella tuuli yltyi myrskyisiin lukemiin. Ensimmäisenä ohjelmassa ollut kymmenen kilometrin kilpailu välttyi pahimmilta puuskilta, ja siinä nähtiin Janne Ukonmaanahon sekä Henri Mannisen kohtaaminen. Ylikiimingin Nuijamiesten Ukonmaanaho ratkaisi kilpailun edukseen puolimatkassa ja eroa hänen edukseen oli maalissa 35 sekuntia.

– Loppuaika (30.37) oli yllättävän hyvä. Myötätuulta oli ekat kolme kilometriä ja loput matkasta sitten vastatuulta. Tänään olisi ollut hyvä mahdollisuus juosta hyvässä kelissä aika kovaa, kaksi viikkoa sitten maastojuoksun SM-kultaa voittanut Ukomaanaho kertoi.

Hän on positiivisesti yllättynyt tämän hetkisestä kunnostaan.

– Sen verran oli talven lopulla vaikeuksia. Tammikuussa olin niin kovassa kunnossa, että siihen on vielä matkaa. Kolme kuukautta on aikaa MM-kisoihin, ja juna puksuttaa ihan aikataulussa.

Viime syksynä Pekingin MM-kisojen maratonin kisarajan alittanut Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Manninen harmitteli tukkoista juoksuaan.

– Väsynyttä on edelleen, vaikka viikon SM-maastojen jälkeen huilasin. Jatketaan treenaamista ja kuulostellaan tuntemuksia. Perusjyräämistä on vielä, mutta eiköhän se kesän edetessä vielä sula. St. Moritzin on tarkoitus lähteä leirille ennen juhannusta.

Naisten kympin voitti viikko sitten tiekympillä Suomen toiseksi kovimman ajan, 33.52, kymmeneen vuoteen juossut Johanna Peiponen. Voittoaika oli tänään 34.49.

Maratonilla dramatiikkaa

Naisten maratonin nopein oli ajalla 2.59.49. Johanna Davidila, joka epäonnisesti kaatui viimeisellä kilometrillä auenneisiin kengännauhoihinsa. Kisan jälkeen paikkailtavana ollut Lapin Lukkoa edustava Davidila oli kisan jälkeen kuitenkin yhtä hymyä.

– Kolmen tunnin aloitus oli yksi haave, mikä liittyi urheiluun. Jänispalvelukin oli loistava, tarkkaa työtä ja hyvää peesisuojaa.

holappa jouni hlJouni Holappa voitti maratonin. Kuva: Henri Lehikoinen

Miesten maratonilla juhli Hiipijöiden Jouni Holappa, joka taittoi matkan viime vuonna matkan toiseksi nopeiten Teppo Ronkaisen jälkeen. Loppuajakseen 2.39.10. kirjauttanut Holappa hehkui 2x21,1 kilometrin lenkkinä juostun kisan jälkeen.

– Huippufiilikset! Ensimmäisellä kiekalla tuli vesi- ja räntäsateessa mieleen, että saapa nähdä, minkälainen se toinen kierros on. Tuuli koveni toiselle kierrokselle, vaikka ilma selkeentyi. Tavoiteaika oli 2.45 tälle kelille, ja paljon parempaa tuli.

>>Tulokset

-Henri Lehikoinen

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri