Maratoninnostus lähti vedonlyönnistä

Terwamaraton vakiinnuttanut suosionsa. Kuva: Henri Lehikoinen

Terwamaraton vakiinnuttanut suosionsa. Kuva: Henri Lehikoinen

Oulun Terwamaratonilta maaliin saapui 317 juoksijaa. Yksi heistä oli vantaalainen Miika Jämsä, joka juoksi elämänsä kymmenennen maratoninsa. Ensimmäisen maratoninsa hän juoksi kahdeksan vuotta sitten.

– Kaverin kanssa lyötiin vetoa vuonna 2006, että juostaan maraton seuraavana vuonna. Sen jälkeen on juostu yksi vuodessa ja yhtenä vuotena kaksi. Suurin osa maratoneista on ollut ulkomailla, tämä oli kolmas Suomessa, Jämsä pohjusti.

– Juoksu meni ihan hyvin, ei tullut isoja ongelmia. Loppuaika (4.18.13) oli huonompi kuin parhaimpina vuosina, mutta ei se haittaa. Tasainen juoksu.

Hannele Kinnunen osallistui ensimmäiselle maratonilleen. Loppuajan 4.12.00 kirjauttanut Kinnunen oli tyytyväinen urakkaansa.

– Hyvä maku jäi. 25 kilometriä meni ihan hyvin, mutta sitten alkoi ottaa koville. Ihan säännöllisesti juoksen, mutta en sen vakavammin. Puolimaratonin juoksen kahden viikon päästä. Se on onneksi puolet lyhyempi, Kinnunen naurahti.

Tolonen puolikkaan ykkönen viime vuotiseen tapaan

Puolimaratonin yleisten sarjojen voittoja juhlivat Mikko Tolonen ja Jaana Niemelä. Team EB:tä edustava Tolonen jätti toiseksi sijoittuneen Panu Liedon 1.56 minuutin päähän.

– Tosi hyvä maku jäi reissuista. Keli oli aika rankka. Rakeitakin tuli jossain kohdassa niin sakeasti, että hyvä että näki mihin mennä. Tosi hyvä reitti ja mukava oli juosta. Hyvät fiilikset. Paikka Kalevan Kisojen kympille on vielä juoksematta, ja tarvittavaa aikaa yritän kesäkuun lopussa Jämsässä.

Niemelä voitti naisten kympin 8.55 minuutin erolla ennen Henna Vanhasta.

– Raskas puolikas. Hiihtokausi on vasta päättynyt, ja vähän aikaa olen vasta juoksennellut. Vähän liian kovaa 3,5 minuutin kilometrivauhtia aloitin. Sitten kun alkoi vastatuuli, meinasi tulla armoton noutaja. Juoksen kisoja sen mukaan, miltä itsestä tuntuu, kertoi muutama vuosi sitten useita SM-mitaleita ja maajoukkueessakin juossut Jaana Niemelä (os. Ahonen).

-Henri Lehikoinen

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri