Heikki Siivarin pyörä on kulkenut Alppien yli Normandiaan asti, 10 000 km takana

Heikki Siivarin pitkä pyörälenkki on heinäkuun aikana edennyt Kreikasta Italiaan ja Alppien yli Ranskaan Normandian maihinnousun alueille asti. Seuraavassa on poimintoja Heikin matkapäiväkirjasta heinäkuulta.

Heikki Siivarin pitkä pyörälenkki on heinäkuun aikana edennyt Kreikasta Italiaan ja Alppien yli Ranskaan Normandian maihinnousun alueille asti. Seuraavassa on poimintoja Heikin matkapäiväkirjasta heinäkuulta. Rooma on tullut nähtyä ja Italiassa on hyvä pyöräillä, mutta pyörää on saanut huoltaa ja korjata kiitettävästi. Kilometrejä on tullut jo komeat 10 000 km ja matka sen kun jatkuu.

27.6. Peloponnessos, 60 km Patrasta. Akropolilla muutama mielenosoittaja, ei häiriötä. Keskiviikkona tulossa mielenosoitus ja lakko Ateenaan. Ilma sopiva +25–30 astetta. Huomenna Patrasta yli, ehdin pois ennen härdelliä.

28.6. Lefkasista 20 km pohjoiseen. Pitkäpäivä 238 km ajoa, olo hyvä. Leiriydyin rannalla, ei turistiranta. Huomenna iltalautta Italiaan. Paikoin hienoja rantoja, osa turistikohteita. Meloneja päiväaterialla.

30.6. Italiassa Tarontosta 30 km. Laiva 5 tuntia myöhässä. Sain hytin hyvityksenä. Pyöränkorjaajaa vaikea löytää, nyt kaikki ok. Leiri viiniviljelyksillä ja kova sadekuuro. Ihmiset neuvovat ja ovat kovin ystävällisiä. Kreikasta laiva Igumenitsa-Brindisi.

1.7. Rossanosta vuoristoon 10 km. Leiri pellolla. Autostradan vartta ei ole mukava ajella. Huomenna pikku teitä. Kulttuurisokki Kreikan jälkeen. Kaikki vähän hukassa.

3.7. Viime yö italialaisten vieraana. Pyörän kanssa taas ongelmia. Gesuitan kylässä oleilua. Italian sanasto on kovassa käytössä. USA:sta kotoisin olevan kaverin luona ensi yön. Kävimme pizzalla, se oli erinomainen, leivinuunissa paistettu arinalla.

4.7. Illalla naapurikylässä juhlat, käytiin katsomassa. Yötä italialaisen talossa. Kutsuin vastavierailulle Suomeen Ikaalisiin, Vatsiaisille mökille, maalaismaisemiin. Täällä upeaa merenrantaa. Leiri vuorilla 60 km Salernosta etelään. Italia on paras maa pyöräillä.

5.7. Leiri Positanossa 5 km Sorrentoon. 4 km ennen Salernoa rengas rikki ja samalla raju myrsky. Varakumi rikki, liikkeet tietenkin kiinni. Mutta kuitenkin hienot maisemat pyöräillä. Sain kuitenkin pyörän itse kuntoon.

7.7. 20 km Roomasta Rocca Di Papa. Se on hienoimpia kaupunkeja matkan varrella. Leiri metsässä. Terracina oli täynnä turisteja. Pyöräilin rannikkoa Latinaan asti, tosi hienoa seutua. Huomenna Rooma ja turistikierros.

9.7. Siennasta 30 km lounaaseen. Takavanne halki. Tuli kallis päivä, 200 euroa. Apu kuitenkin löytyi. Vanhempi mies tuli ihmettelemään, mikä hätänä. Näytin takarengasta ja levittelin käsiä. Hän ei osannut muuta kuin italiaa. Sitten hän häipyi ja kohta saapui pikku Fiatilla paikalle. Takapenkit oli poistettu, joten sain pyörän sinne poistettuani eturenkaan. Ja sitten mentiin korjaamolle 7 km:n päähän. Ja pyörä tuli kuntoon, sekä tuli ostettua myös uudet pyöräkengät ja muuta tarpeellista.

10.7. Apenniineillä, Modenasta 60 km etelään. Nyt pyörä kulkee, ajoin kilpapyöräilijöiden peesissä. Hienot vuoristomaisemat. Pikkukyliä, ravintolat kiinni, juuri kun nälkä pukkaa.

11.7. 10 km Gardalta etelään. Pinna poikki. Korjausta... Tuli syötyä pastaa, tomaattikastiketta ja leipää 7.5 euroa. Saman olisin itse tehnyt eurolla.

13.7. Alpeilla, Bolzanasta 70 km etelään. Remontit jatkuu, vaihteet pois kohdiltaan ja ketjut. Löysin korjaamon, nyt ok ja myös pussi keveni 35 eurolla. Hienoja vuoristomaisemia, kylä alhaalla + 35 astetta, vuorilla + 15.

14.7. Itävallassa leiri 2100 metrissä Globglocknerin lähellä. Tuulee + 9 astetta. Sataa, onneksi on hyvä suoja. Kulttuurisokki, hinnat kuitenkin halvemmat kuin aiemmin. Upeat maisemat. Pyörä pelaa taas.

16.7. Sveitsi 30 km St Moritsista. Reissun hienoin leiri 1500 metrin korkeudessa. Jokilaakso, vuoria, niittyjä. Olen seuraillut Innjokea, pyöräreitti vieressä.

17.7. Sveitsin Luganossa, vettä sataa, kamat märkinä. Como-järven kautta kohti Sveitsin Zermattia.

18.7. Leiriydyin Sveitsissä 2000 metrissä. Kamat alkaa olla kuivia, viileää + 10 astetta.

20.7. Tänään Ranskassa 20 kilsaa Albertvillestä. Jälleen hienoja maisemia, tosin pilvet/sade peittivät parhaat näkymät. Chamonixissä vierähti tovi. Muutama vuorokausi menee jälleen uuteen maahan sopeutumisessa.

22.7. Eilen Grenoblessa, vettä satoi aamusta iltaan, +10-14 astetta. Hienoja pikkukyliä, maaseutumaisemia. Tänään Montpellieristä 60 km pohjoiseen. Jätän merenrannan väliin, liian paljon suuria kaupunkeja ja teitä. Hidasta edetä. Yritän jatkaa Toulusen suuntaan. Sain iloisen uutisen, että olin tullut enoksi!

23.7. Carcassonnesta 40 km pohjoiseen. Tuulista ja lämmintä, maaseutua ja kumpuilevaa maastoa. Leiri jälleen maastossa 750 m:n korkeudessa. Tuli pitkä päivä 210 km ja 10,5 tuntia.

25.7. Toulousesta 50 km länteen. Väsynyt olo, johtui ehkä eilisestä ajosta. Lyhensin vuoristoajoa, suuntana pohjoinen. Ei yhtään sisämajoitusta 2 tuntiin.

26.7. 70 km Bordeauxista itään. Pyöränkorjausta vaihteeksi, vaijeri ja pinna 27 euroa. Vihdoin sade hellitti. Sain pestyä pyykkejä Wc:ssä, sisäyöpyminen siirtyi jälleen.

27.7. Angoulemestasta 65 km pohjoiseen. 10.000 kilsaa takana! Sen kunniaksi söin ravintolassa.

29.7. Atlantin rannnalla St. Malosta 25 km itään. Rannalla yötä, hyvä paikka. Taas pyykkäystä Wc:ssä ja akkujen latausta.

30.7. Normandian maihinnousun alueella Goldbeachin kohdalla. Käväisin myös St. Michelin luostarissa. Todella hieno luostari. Torilla makkarapatonki, lätty munalla/juustolla, viinirypäleitä. Huomenna jatkan rantaa seuraten.

- Heikki

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

ulvang banneri