Valentin Konosesta Jarkko Kinnusen uusi valmentaja

Jarkko Kinnusen (vas.) uusi valmentaja on Valentin Kononen. Aleksi Ojalaa (oik.) valmentaa Reima Salonen

Jarkko Kinnusen (vas.) uusi valmentaja on Valentin Kononen. Aleksi Ojalaa (oik.) valmentaa Reima Salonen

Jarkko Kinnunen jatkaa kävelyuraansa Valentin Konosen valmennuksessa. Kinnusen ja valmentaja Kari Ahosen kuusitoista vuotta kestänyt yhteistyö päättyi Ahosen esityksestä.

 

- Olympiavuonna urheilijan ja valmentajan yhteistyön pitää olla tavallistakin tiiviimpää. Tässä tapauksessa minun ajankäyttöni ei sitä ensi vuonna mahdollista. Siksi päädyttiin yhdessä tähän ratkaisuun ja valittiin valmentajaksi urheilijan kehitystä parhaiten vahvistava vaihtoehto, Ahonen sanoo.

Kinnunen, 31, on Ahosen valmennuksessa kävellyt 50 kilometriä kaksissa olympiakisoissa ja useissa MM- ja EM-kilpailuissa. Paras arvokisasijoitus on Berliinin vuoden 2009 MM-kilpailujen yhdeksäs sija, joka sittemmin koheni pykälällä, kun edeltä kärähti urheilija dopingista.

- Mahtava setti on Karin kanssa vedetty läpi. Kun aloitettiin, minulla oli takana vain monipuolista liikkumista. Sain ensimmäisen harjoitusohjelman häneltä, Kinnunen sanoo.

Konosen valmennukseen siirtyminen oli Kinnuselta luonnollinen askel. Hän on leireillyt yhdessä Aku Partasen kanssa, joka on Konosen valmennuksessa.

- Näin me pystymme Akun kanssa potkimaan toinen toisiamme eteenpäin. Kari on myös luvannut olla taustalla sparraamassa, Kinnunen sanoo.

Huippukävelijät kehittyvät tiiminä

Kinnusen ja Konosen yhteistyön ensimmäinen tavoite on onnistua ensi kesänä Rio de Janeiron olympiakisoissa. Kononen on viime päivät tutustunut Kinnusen harjoitteluun.

- Ahosen johdolla on tehty vahvaa työtä. Näen kuitenkin asioita harjoittelussa, joita voisi tehdä toisin. Minulla on myös ajatus siitä, mitä Kinnusen tekniikalle pitää tehdä. Harjoittelussa kiristetään ruuvia, Kononen linjaa.

Suomen mieskävelyn kärkikaarti on nyt visusti kahden aiemman arvokisavoittajan käsissä. Maailmanmestaruuden omalla urallaan voittanut Kononen valmentaa Kinnusta, Partasta ja Eemeli Kiiskeä. Entinen Euroopan mestari Reima Salonen taas vie eteenpäin Aleksi Ojalaa.

- Me soittelemme Reiman kanssa viikoittain. Oikeastaan näiden 50 kilometrin kävelijöiden kanssa on työtä tehty joukkueena jo kolme vuotta, Kononen sanoo.

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast