X-Kaato lauantaina Vuosaaressa

Vuoden 2011 viimeinen Multisport Cupin osakilpailu X-Kaato kisataan lauantaina Vuosaaressa, Helsingissä.

Järjestäjien tiedote

Vuoden 2011 viimeinen Multisport Cupin osakilpailu X-Kaato kisataan lauantaina Vuosaaressa, Helsingissä. Kilpailukeskuksena toimii Natura Vivan Vuosaaren melontakeskus.

Legendaarisenakin kilpailuna tunnettu X-Kaato herättää osallistujissa syvää kunnioitusta. Kestävyysurheilijat pistetään piukalle jo heti pimeän aamutunteina. Kilpailu alkaa kukonlaulun aikaan kello viideltä aamulla, kun ulkona on vielä säkkipimeää. Kilpasarjojen voittajaparien ennustettu taival tulee kestämään noin neljästä tunnista neljään ja puoleen tuntiin. Kuntosarjassa edetään noin kolme ja puoli tuntia.

Vuosaaren syksyisissä maisemissa voi nähdä lamppujen vilkkuvan, kun kisaajat juoksevat, melovat sekä pyöräilevät edeten reittikirjan ohjeiden mukaisesti rasteja etsien. Ratamestari ei ole myöskään säästellyt quest- eli yllätysrastien tarjonnassa, joten tiedossa on kisa, joka varmasti koettelee kisaajien rajoja. Haastetta kisaan tuo myös se, ettei mukana ole ns. vaihtoaluetta vaan joukkueet etenevät kantaen tarvittavat varusteensa lähdöstä maaliin asti.

Kilpailussa ratkeaa myös Multisportin Suomen mestaruus, joka jaetaan kaikissa kilpasarjoissa (miehet, naiset sekä sekasarja) eniten cup-pisteitä keränneille joukkueille. Multisport Cup on jaettu neljään osakilpailuun. Osallistua on voinut yhteen yksittäiseen tai kaikkiin neljään kisaan keräten sijoituksista pisteitä.

X-Kaatoon ehdit vielä ilmoittautua 19.9. mennessä normaaliin hintaan. Lisätietoja Suomen Multisport Urheilijat ry: www.multisport.fi

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast