Liikuntaharrastuksen suosio näkyy Pirkan Kierroksen osanottajamäärissä

pirkanholkkalahto2011 introPirkan Hiihdon, Pyöräilyn, Soudun ja Hölkän yhteenlaskettu suoritusten määrä oli kuluneena vuonna yhteensä 8587, missä on kasvua edelliseen vuoteen lähes kymmenen prosenttia. Ilmoittautuneita neljään tapahtumaan oli yhteensä liki 10 000.

pirkanholkkalahto2011Pirkan Hölkän lähtö. Kuva: Jarno MaimonenPirkan Hiihdon, Pyöräilyn, Soudun ja Hölkän yhteenlaskettu suoritusten määrä oli kuluneena vuonna yhteensä 8587, missä on kasvua edelliseen vuoteen lähes kymmenen prosenttia. Ilmoittautuneita neljään tapahtumaan oli yhteensä liki 10 000.

Jokaisessa tapahtumassa pääpainopiste on pitkissä, kestävyyttä vaativissa matkoissa, vaikka myös lyhyempiä matkoja on tarjolla Hiihdossa ja Pyöräilyssä. Osanottomääriltään pitkät matkat ovat suosituimpia. Yleinen kuntoiluinnostuksen kasvu ja niin sanottu extreme-matkojen kokeilunhalu näkyvätkin suoraan tapahtumien osanottajamäärissä. Päättynyt kausi on ollut 2000-luvun paras ja vuodesta 1980 alkaen järjestetyllä Kierroksella ei ole vastaaviin lukuihin päästy vuoden 1987 jälkeen.

Kokonaisluvun kannalta merkittävä rooli on Pirkan Hiihdolla, joka runsaslumisen talven ansiosta keräsi maaliskuussa 3358 maaliin saapunutta. Huonoina lumivuosina hiihtäjät eivät saa tarpeeksi harjoituskilometrejä, jolloin 90 kilometrin matka tuntuu liian pitkältä. Pyöräilyharrastuksen kasvu näkyi Näsijärveä ympäröivillä teillä kesäkuussa, kun 2273 polkijaa nautti Suomen suurimman pyöräilytapahtuman tunnelmista. Heinäkuinen Pirkan Soutu on suomalaisista soututapahtumista lähes ainoa, jonka osanottajamäärä on saatu nousujohteiseksi. Enemmistö 1069 osallistujista taivalsi matkan kirkkoveneen kyydissä. Lokakuussa Valkeakosken ja Tampereen välisissä metsämaisemissa vilisti yhteensä 1887 hölkkääjää. Kaikki neljä tapahtumaa suoritti yhteensä 301 kuntoilijaa, jotka nimitetään Pirkan Kiertäjiksi, joista 100 ensimmäistä kertaa mukana koko Kierroksella. Naisia Kiertäjistä oli alle viidennes.

Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

ulvang banneri