Nähdäänkö Sotšissa tanskalainen olympiavoittaja?

Andresen181111 manzoni introNorjan menestyneimpiin ampumahiihtäjiin kuuluva Frode Andresen harkitsee kansalaisuuden vaihtamista ennen vuoden 2014 olympialaisia.

Andresen181111 manzoniFrode Andresen. Kuva: Manzoni/NordicfocusNorjan menestyneimpiin ampumahiihtäjiin kuuluva Frode Andresen harkitsee kansalaisuuden vaihtamista ennen vuoden 2014 olympialaisia. Alkuviikolla norjalaisessa Dagbladetissa haastateltu Andresen kertoo, että hän tähtää vielä kerran kahden vuoden päässä siintäviin olympialaisiin.

Lajivalintaa norjalainen ei ole vielä tehnyt. On täysin mahdollista, että Andresen kilpailisi myös hiihdon puolella, sillä parhaimmillaan hän on sijoittunut maailmancupin osakilpailussa kymmenen joukkoon. Andresenin ongelmana on se, että Norjassa paikka olympiajoukkueessa sekä hiihdossa, että ampumahiihdossa on kiven alla. Viime vuoden loukkaantumiset ovat pitäneet miehen pois laduilta, eikä puolikuntoisella Andresenilla ole ollut mitään asiaa Norjan maailmancup- tai arvokilpailujoukkueisiin.

Tämän vuoksi hän saattaa vaihtaa kansalaisuuttaan tanskalaiseksi. Frode Andresenin äiti on tanskalainen ja Norjan etelänaapurissa paikka arvokisajoukkueissa irtoaa huomattavasti helpommin.

-Helpoin tie olympialaisiin olisi oman äitini synnyinmaan kautta, kertoo Andresen Dagbladetissa.

Andresen kuitenkin korostaa, ettei ole vielä tehnyt mitään asian eteen, vaan kansalaisuuden vaihtaminen on vain mielessä oleva mahdollisuus. Joka tapauksessa hän myöntää, että olympiamitali Sotšista olisi kruunu hienolle uralle ja kisoissa mukana olo kiinnostaa. Kisojen aikaan Andresen on 40-vuotias. Jo nyt miehen urheilua rajoittavat työ sekä kolme lasta, jotka vaativat oman huomionsa.

Tanskalaiset eivät ole päässeet juhlimaan usein talviolympialaisissa. Tanskalaisten ainoa talvimitali on naisten curlingista Naganosta vuodelta 1998. Andresen voisi vielä vanhoilla päivillään tuoda olympiamitalin äitinsä kotimaalle. Kultamitalikaan ei olisi mahdoton saavutus, sillä mies on osallistunut kolmiin olympialaisiin ja tullut jokaisesta kotiin mitali kaulassaan.

Tulevan kauden tavoitteena Andresenilla on paikka Norjan maailmancup-joukkueissa hyvien kotimaisten kisasuoritusten jälkeen. Lisäksi mies haluaa hiihtää maratonhiihtoja, joista yksi on maaliskuun Birkebeinerrennet. Erikoiseksi ampumahiihtäjän kisavalinnan tekee se, että Birkebeinerrennet hiihdetään perinteisellä.

Lähde: Dagbladet

 

Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

ulvang banneri