Suomalaiskolmikolla vaikea cup-avaus Östersundissa

Fourcade11302011 intrpSuomalaismiesten kolmikko ei onnistunut toivotusti ampumahiihdon maailmancupin avauksessa Östersundissa. Timo Antila oli normaalimatkan kilpailussa parhaana 59:s, Jarkko Kauppinen 81:s ja Ahti Toivanen 95:s. Kilpailun voitti yhdellä sakkominuutilla selvinnyt Ranskan Martin Fourcade.

Fourcade11302011Martin Fourcade. Kuva: Manzoni/NordicFocusSuomalaismiesten kolmikko ei onnistunut toivotusti ampumahiihdon maailmancupin avauksessa Östersundissa. Timo Antila oli normaalimatkan kilpailussa parhaana 59:s, Jarkko Kauppinen 81:s ja Ahti Toivanen 95:s. Kilpailun voitti yhdellä sakkominuutilla selvinnyt Ranskan Martin Fourcade.

Neljä sakkoa ampunut Antila hävisi Fourcadelle 6.17,8.

- Alku oli heikko. En oikein saanut kisarytmiä päälle, mutta toisen kierroksen lopulla alkoi kroppa toimia ja hiihto tuntua paremmalta. Ammunnassa ensimmäisellä paikalla oli epätasainen matto, ja pääsin vähän huonosta asennosta ampumaan, ja siitä meni sitten kaksi ohi. Se oli sellainen aloittelijan virhe. Sitä ensimmäistä kierrosta lukuun ottamatta ihan hyvä kisa, pari minuuttia jos olisi ajasta saanut pois, olisi voinut olla tyytyväinen, Antila tuumi.

Myös Kauppista rasitti neljä sakkominuuttia, Toivasta viisi. Päävalmentaja Per-Ole Lindell sanoi odottaneensa suomalaiskolmikolta parempaa.

- Ei ollut hyvä aloitus, vaikea kisa. Sitä se oli muillekin, paljon tuli sakkoja. Timon suoritus oli OK, jos hän vaan olisi lähtenyt kovempaa. Timo syttyi kisaan pikkuhiljaa. Jarkko ja Ahti sen sijaan väsyivät loppua kohden, Lindell tuumi tuoreeltaan suomalaisten otteista.

Ranskan Martin Fourcade oli kilpailussa ylivoimainen voittaen yllätyskakkosta Tshekin Michal Slesingriä lähes kaksi minuuttia. Myös saksalaisen Simon Schemppin kolmas sija oli suuri yllätys ja miehen ensimmäinen palkintopallisijoitus maailmancupissa. Ennakkosuosikkeina kilpailuun lähteneet norjalaiset kaatuivat tällä kertaa huonoon ammuntaan.

Torstaina Östersundissa kilpaillaan naisten normaalimatka, jossa mukana ovat Kaisa Mäkäräinen, Mari Laukkanen, Sarianna Repo ja Sanna Markkanen.

>>Tulokset

Suomen Ampumahiihtoliiton tiedotus

Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

ulvang banneri