Bergman voittoon, suomalaiset kaukana kärjestä pikamatkalla

Bergman12022011 introSuomalaismiehet eivät selvinneet pikamatkalta takaa-ajoon ampumahiihdon maailmancupin toisessa osakilpailussa Östersundissa. Pikamatkalla Timo Antila oli 77:s, Jarkko Kauppinen 78:s ja Ahti Toivanen 90:s. Sunnuntaina käytävään takaa-ajokilpailuun selviää pikakilpailun 60 parasta.

Bergman12022011Carl-Johan Bergman. Kuva: Manzoni/NordicFocus.Suomalaismiehet eivät selvinneet pikamatkalta takaa-ajoon ampumahiihdon maailmancupin toisessa osakilpailussa Östersundissa. Pikamatkalla Timo Antila oli 77:s, Jarkko Kauppinen 78:s ja Ahti Toivanen 90:s. Sunnuntaina käytävään takaa-ajokilpailuun selviää pikakilpailun 60 parasta.

Kilpailun voitti isäntämaan Ruotsin Carl Johan Bergman, toiseksi ylsi 7,6 sekuntia hävinnyt Norjan Tarjei Bö. Kärkikaksikko selvisi kilpailusta ilman sakkokierroksia. Kisan kolmas, Norjan Emil Hegle Svendsen kiersi yhden sakkokierroksen.

Suomalaisille sakkokierroksia sen sijaan kertyi, Antilalle kolme, Kauppiselle ja Toivaselle kummallekin neljä.

- Neljä sakkoa on liian paljon. Fyysisesti ja hiihdollisesti tämä oli paljon parempaa kuin normaalimatkalla. Pystyn kolme sakkoa oli katastrofi. Pisteitä ja takaa-ajopaikkaa tässä lähdettiin hakemaan, mutta tämä on ampumahiihtoa, Kauppinen summasi.

Päävalmentaja Per-Ole Lindell totesi Kauppisen kommentin sopivan kahteen muuhunkin suomalaiseen. Myös häntä harmitti, etteivät suomalaiset yltäneet 60 joukkoon ja päässeet sunnuntaina hiihdettävään takaa-ajoon.

- Hiihdollisesti kilpailu oli kaikilta ihan OK. Parempaa odotin, mutta tilannehan on jatkoa ajatellen ihan hyvä, sillä he pärjäävät hiihdollisesti kyllä, kunhan ammunta kisassa onnistuu, Lindell sanoi.

Toivaselle sattui vielä sauvarikkokin ensimmäisestä ammunnasta lähdettäessä. Hän hiihti nousun lähes kokonaan yhdellä sauvalla, mutta sai sen jälkeen uuden sauvan.

Lauantaina Östersundissa kilpaillaan naisten pikamatka, jossa mukana ovat Kaisa Mäkäräinen, Mari Laukkanen, Sarianna Repo ja Sanna Markkanen.

>>Tulokset

Suomen Ampumahiihtoliitto

Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

ulvang banneri