Kaisa Mäkäräinen toinen takaa-ajossa

Ostersundpdodium intro041211 manzoniKaisa Mäkäräisen nousujohteinen sarja sai jatkoa Östersundissa ampumahiihdon maailmancupissa.


Ostersundpdodium041211 manzoniKaisa Mäkäräinen pääsi toistamiseen podiumille Östersundissa. Kuva: Manzoni/NordicFocusKaisa Mäkäräisen nousujohteinen sarja sai jatkoa Östersundissa ampumahiihdon maailmancupissa. Ensimmäisessä kilpailussa Mäkäräinen oli neljäs, eilen kolmas ja tänään hän nousi toiseksi takaa-ajokisassa. Kaksi ohilaukausta ampunut Mäkäräinen hävisi voittaja Tora Bergerille reilun puoli minuuttia.

Mäkäräinen starttasi siis kolmantena 15 sekuntia Saksan Magdalena Neunerin ja Norjan Bergerin perään ja otti kaksikon kiinni toisella hiihtolenkillä. Kilpailu ratkesi toiseen makuupaikkaan, kun Mäkäräinen ja Neuner ottivat kumpikin yhden sakkokierroksen ja Berger selvisi sakoitta ja siirtyi yksin kärkipaikalle. Tästä johtoasemasta Berger ei enää luopunut.

Taistelu toisesta sijasta ratkesi Mäkäräisen eduksi kolmannella ampumapaikalla, kun Mäkäräinen selvitti sen ilman ohilaukauksia ja Neuner otti kaksi sakkokierrosta. Viimeisellä ampumapaikalla tilanne oli hetken mielenkiintoinen, kun norjalainen ampui yhden sakon. Mutta kun niin teki Mäkäräinenkin, niin norjalainen pääsi juhlimaan Östersundin takaa-ajokilpailun voittoa. Samalla Mäkäräinen sai rauhassa varmistella toista sijaansa. Neuner nousi sakoistaan huolimatta viimeisellä hiihtolenkillä kolmanneksi.

Mari Laukkanen onnistui takaa-ajossa hyvin, vaikka hän ampuikin toisella makuupaikalla kaksi ja viimeisellä pystypaikalla yhden ohilaukausen. Laukkanen nosti sijoitustaan pikakilpailusta kymmenen sijaan ja oli lopputuloksissa 34:s.

Kaisa Mäkäräinen tyytyväinen suorituksiinsa

Kaisa Mäkäräinen oli itsekin yllättynyt, miten hyvin hän aloitti ampumahiihdon maailmancupin Östersundissa, Ruotsissa. Hän toki tiesi hiihtokuntonsa olevan tarpeeksi kova, mutta ammunta oli hänelle jälleen arvoitus.

Mäkäräinen starttasi sunnuntaina takaa-ajokisaan kolmantena, mutta nousi kisan aikana toiseksi. Joensuulainen myönsikin, että kilpailu oli varsin jännittävä.

– Yllättävän rauhallinen olin ampumapenkalla. Ohilaukaukset olivat varmaan ihan inhimillisiä virheitä, sillä niitä ei voi laittaa olosuhteiden tai jännityksen piikkiin. Mielestäni suoriuduin korvien välistä ihan hyvin, Mäkäräinen naurahti YLE:n haastattelussa

– Kyllä loppua kohti vähän alkoi väsy painaa. Viimeiset kaksi, kolme rinkiä olivat aika vaikeita, hän myönsi.

Mäkäräinen myönsi, että avaus sujui paremmin kuin hän oli odottanutkaan.

– En uskonut, että pystyn aloittamaan näin kovilla sijoituksilla. Totta kai minulla oli hyvä fiilis omasta kunnostani ennen tätä. Ammunta on aina enemmän tai vähemmän arvoitus, ja varsinkin kun täällä oli vaikeat kelit. Tänään oli ihan ok-keli, mutta kaksi ensimmäistä kisapäivää olivat aikamoista lottoa, kertoi Mäkäräinen YLE:lle

Miesten kilpailun voitti Ranskan Martin Fourcade, kun siihen asti johdossa ollut Ruotsin Carl Johan Bergman ampui viimeisellä ampumapaikalla peräti kolme sakkoa ja putosi kotiyleisön harmiksi viidenneksi. Kisan toinen oli Norjan Emil Hegle Svendsen.

>>Naisten tulokset

>>Miesten tulokset

Lähde: YLE Urheilu

Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

ulvang banneri