Magdalena Neuner aikoo lopettaa tämän kauden jälkeen

MagdalenaNeuner intro061211 manzoniSaksalainen ampumahiihtotähti ja kaksinkertainen olympiavoittaja ja kymmenkertainen aikuisten maailmanmestari Magdalena Neuner aikoo lopettaa uransa tämän kauden jälkeen.

MagdalenaNeuner061211 manzoniMagdalena Neuner lopettaa tämän kauden jälkeen upean uransa. Kuvassa Neuner Östersundissa viime viikonloppuna. Kuva: Manzoni/NordicFocusSaksalainen ampumahiihtotähti ja kaksinkertainen olympiavoittaja ja kymmenkertainen aikuisten maailmanmestari Magdalena Neuner aikoo lopettaa uransa tämän kauden jälkeen. Vasta 24-vuotias saksalainen kertoo haluavansa viettää hieman normaalimpaa elämää.

Magdalena Neunerista tuli vuonna 2008 21-vuotiaana kaikkien aikojen nuorin maailmancupin kokonaiskilpailun voittaja. Vancouverin olympialaisissa vuonna 2010 hän voitti kaksi kultaa ja yhden pronssin. Maailmancupin kokonaiskilpailun hän voitti myös vuonna 2010. Lisäksi Neuner on voittanut uskomattomat 10 kultamitalia MM-kisoissa.

Nyt tämä yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä ampumahiihtäjistä on päättänyt lopettaa tämän kauden jälkeen. Menestyksen johdosta Neuner on ollut jatkuvasti huomion kohteena ja niin sanottu normaali elämä on ollut mahdotonta.

– Tämän kauden jälkeen lopetan urani ampumahiihtäjänä. Monille tämä tulee varmasti yllätyksenä ja ajattelevat, että tämä on hätiköity päätös. Ymmärrän tämän, mutta olen miettinyt tätä asiaa paljon ja käyttänyt siihen aikaa. Minusta tuntuu nyt siltä, että on muutoksen aika. Uudet haasteet odottavat minua urheiluareenoiden ulkopuolella, Neuner kirjoittaa omilla verkkosivuillaan.

Neuner on ollut viime vuodet jatkuvasti median kiinnostuksen kohteena ja uransa päättymisen jälkeen hän haluaa ennen kaikkea viettää normaalia elämää ja vähemmän kiinnostuksen kohteena.

– Ennen kaikkea toivon saavani elää normaalia elämää, pikkuisen rauhallisempaa ja sitä kautta saada mahdollisuuden tehdä kaikkia niitä asioita, mitä en urheilijana oloni aikana ole voinut tehdä, Neuner perustelee päätöstään kotisivuillaan.

Uransa jälkeen Neuner haluaa hyödyntää kokemuksiaan huippu-urheilusta ja hän onkin jo aloittanut kouluttautumisen valmentajaksi.

Tulevat Ruhpoldingin MM-kotikisat tulevat näillä näkymin olemaan viimeiset arvokisat tälle yhdelle kaikkien aikojen suurimmista ampumahiihtäjistä.

>> Magdalena Neunerin kotisivut

Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

ulvang banneri