Suomalaismiehillä suksi kulki, ammunta ei

Boe12152011 introMiesten pikamatka ampumahiihdon maailmancupissa Itävallan Hochfilzenissä ei sujunut suomalaisittain toivotusti, sillä yksikään suomalaiskolmikosta ei selvinnyt lauantain takaa-ajoon. Boe12152011Tarjei Böe, päivän voittaja. Kuva: Manzoni/NordicFocusMiesten pikamatka ampumahiihdon maailmancupissa Itävallan Hochfilzenissä ei sujunut suomalaisittain toivotusti, sillä yksikään suomalaiskolmikosta ei selvinnyt lauantain takaa-ajoon. Ahti Toivanen oli parhaana suomalaisena 76:s neljällä ohilaukauksella, Timo Antila 83:s kolmella ohilaukauksella ja Jarkko Kauppinen 93:s viidellä ohilaukauksella. Sijoituksista huolimatta kilpailussa oli suomalaisittain paljon hyvääkin.

- Hiihtovauhtia löytyi tänään kaikilta, Timolla oli ensimmäistä kertaa tälle kaudella hyvää kulkua koko kisa, samoin Jarkolla meni hyvin ja Ahdilla oli suorastaan superpäivä. Hänen hiihtonsa oli aivan kärkiluokkaa, mutta neljä sakkoa pystystä kaatoi valitettavasti maan pinnalle. Ammunta oli suomalaisilla tänään huonoa, ehkä kova hiihtovauhti vaikutti siihen. Nyt kuitenkin yritettiin hyvää tulosta, päävalmentaja Per-Ole Lindell sanoi päivän suomalaistuloksista.

Kilpailun voitti Norjan Tarjei Bö neljän sekunnin erolla Ranskan Martin Fourcadeen. Bö ampui yhden ohilaukauksen, Fourcade kaksi. Perjantaina Hochfilzenissä on ohjelmassa naisten pikamatka, johon suomalaista starttaavat Kaisa Mäkäräinen, Mari Laukkanen ja Sanna Markkanen.

Suomen joukkue Hochfilzenin maailmancupissa:

Naiset: Kaisa Mäkäräinen, Mari Laukkanen, Sanna Markkanen.
Miehet: Timo Antila, Jarkko Kauppinen, Ahti Toivanen.

Ohjelma (ajat Suomen aikaa):

Torstai: 15.30 Miesten pikamatka
Perjantai: 15.30 Naisten pikamatka
Lauantai: 13.00 Miesten takaa-ajo, 15.30 Naisten takaa-ajo
Sunnuntai: 15.30 Sekaviesti (2x6+2x7,5)

Eurosport näyttää kilpailut suorina lähetyksinä.

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast