Birnbacher nousi upeasti voittoon niukasti ennen Björndalenia

Hochfilzenpursuitmen intro171211 manzoniSaksan Andreas Birnbacher nousi upeasti 26 sijalta miesten takaa-ajokisan voittoon Itävallan Hochfilzenissä. Birnbacher kukisti tiukassa loppukirikamppailussa Norjan Ole Einar Björndalenin kahdella kymmenyksellä.

Hochfilzenpursuitmen171211 manzoniSaksan Andreas Birnbacher (vas.) voitti Norjan Ole Einar Björndalenin tiukassa kiritaistelussa. Kuva: Manzoni/NordicFocusSaksan Andreas Birnbacher nousi upeasti 26 sijalta miesten takaa-ajokisan voittoon Itävallan Hochfilzenissä. Birnbacher kukisti tiukassa loppukirikamppailussa Norjan Ole Einar Björndalenin kahdella kymmenyksellä.

Sekä Birnbacher että Björndalen selvittivät päivän kilpailun ilman sakkokierroksia, mikä nosti Birnbacherin upeasti voittoon peräti 26 sijalta ja Björndalenin 15 sijalta toiseksi. Voiton miehet ratkaisivat viimeisellä hiihto-osuudella ja ankarassa loppukirissä, joka kääntyi niukasti Birnbacherin hyväksi. Päivän kolmas Ranskan Simon Fourcade taipui 1,3 sekuntia Birnbacherille. Kärjessä päivän kilpailuun lähtenyt ja maailmancupin kokonaiskilpailua johtava Norjan Tarjei Bö oli neljäs.

Andreas Birnbacher oli luonnollisesti erittäin onnellinen kauden ensimmäisestä voitostaan eikä uskonut mahdollisuuksiinsa ennen kilpailua.

– Ajattelin, että se olisi mahdotonta. Mutta puhtaalla ammunnalla ja täydellisillä suksilla se onnistui. Huoltomiehemme tekivät huipputyön tänään, kertoi päivän voittaja IBU:n haastattelussa.

Myös vanhaherra ja Mr. Ampumahiihto Norjan Ole Einar Björndalen on vähitellen pääsemässä vauhtiin ja parantaa kilpailu kilpailulta. Tämän päivän kakkossija oli miehen ensimmäinen palkintopallisijoitus tällä kaudella.

– Olen erittäin tyytyväinen ammuntaan. Olimme aivan yhdessä tulossa stadionille ja viime metreillä yritin vielä kaikkeni, mutta Andreas oli vahvempi, sanoi tyytyväinen Björndalen päivän kilpailustaan.

>> Tulokset

Lähde: Biathlonworld.com

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

ulvang banneri