Suomi 18. ampumahiihdon sekaviestissä

ahiihtosekaviesti122011Suomi sijoittui 18:nneksi Venäjän voittamassa ampumahiihdon maailmancupin kauden ensimmäisessä sekaviestissä (2x6+2x7,5) Itävallan Hochfilzenissä.

ahiihtosekaviesti122011Viestin ensimmäistä osuutta. Mari Laukkanen vie Suomen viestiä kolmantena. Kuva: Manzoni/NordicFocusSuomi sijoittui 18:nneksi Venäjän voittamassa ampumahiihdon maailmancupin kauden ensimmäisessä sekaviestissä (2x6+2x7,5) Itävallan Hochfilzenissä. Joukkueessa hiihtivät Mari Laukkanen, Kaisa Mäkäräinen, Ahti Toivanen ja Jarkko Kauppinen.

-Ei 18:s sija ole sitä mitä haettiin, tavoitteena oli olla 10-11 sijoilla. Ahdilla oli tänään valitettavasti ammunnassaan ongelmia patruunoiden kanssa, ja vaikka hän hiihti todella hyvin, paljon jäi harmittamaan. Kaisalla oli tänään maailmanluokan suoritus, todella kova suoritus. Ehkä jopa vielä parempi kuin eilen takaa-ajossa. Mari hiihti pirteästi, mutta ohilaukaukset valitettavasti verottivat. Jarkolla ei ollut tänään suksella paras päivä, mutta ammunta oli OK, päävalmentaja Per-Ole Lindell summasi suomalaisten viestin.

Suomalaisittain alkukaudessa on ollut paljon hyvää.

-Kaisan osalta näimme jo IBU-cupissa Östersundissa, että homma toimii. Kaisan lisäksi huolto on ollut alkukauden todella hyvä. Huollolle on sattunut vain yksi huono kisa, jossa vähän jäimme kärjestä. Sanna Markkasen kahdeksas sija IBU-cupissa ja Marin hyvät hiihdot ovat olleet myös hyviä asioita naisten puolella, Lindell sanoo.

Suomalaismiehet eivät ole vielä yltäneet sille tasolle, jonne heitä harjoituskauden perusteella on odoteltu.

-Miehet ovat alisuorittaneet, heitä odotin korkeammalle. En oikein osaa sanoa, mistä se johtuu. Joulutauolla täytyy keskittyä lajisuoritukseen, hiihtovauhdissa he ovat nyt hyvin mukana. Positiivista on, että Ahti parantaa koko ajan, Lindell sanoi.

Maailmancup jatkuu Saksan Oberhofissa 4.-8. tammikuuta.

>> Tulokset

-Suomen Ampumahiihtoliitto

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

ulvang banneri