Jämi147 tuo tapahtumiin Minimaratonit ja muksulat

jami21061011 introEnsi vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävien Jämi147-tapahtumien järjestäjät panostavat myös nuoriin ja lapsiperheisiin tuomalla tapahtumiin Minimaratonit ja muksulan.

jami21061011Jämin hienot maastot kutsuvat liikkumaan. Kuva: Jämi147Ensi vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävien Jämi147-tapahtumien järjestäjät panostavat myös nuoriin ja lapsiperheisiin tuomalla tapahtumiin Minimaratonit ja muksulan.

Minimaratonit tarjoavat elämyksiä nuorille

Jämi147 järjestäjät ovat päättäneet, että tapahtumien yhteydessä järjestetään myös Minimaratonit 16-vuotiaille ja sitä nuoremmille tytöille ja pojille.

Järjestäjät haluavat näillä sarjoilla olla osaltaan kannustamassa lapsia ja nuoria kestävyysurheilun ja –liikunnan pariin.

- Lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus ja haluamme tarjota myös heille hienoja elämyksiä Jämin upeissa maastoissa. Uskomme, että Minimaraton-sarjat keräävät nuoria, jotka pitävät hiihtämisestä, maastopyöräilystä tai -juoksusta ja jotka haluavat tehdä sen tämänkaltaisissa, hyvin järjestetyissä tapahtumissa, uskoo kilpailunjohtaja Erkki Knuuttila.

Minimaraton-sarjat tulevat noudattelemaan kuntosarjojen reittejä ja ne ovat profiililtaan helppoja. Jämi42 – Ski:ssä Minimaratonin matkana on 21 kilometriä, Jämi84 – MTB:ssä 25 kilometriä ja Jämi21 – XC Runissa 12 kilometriä.

- Minimaraton-sarjojen lähdöt tulevat olemaan samaan aikaan kuntosarjojen kanssa, jolloin kaikkein nuorimmat voivat kiertää reitit yhdessä vanhempien kanssa, kertoo Knuuttila.

Muksulasta apua lapsiperheille

Muksulat ovat tuttu näky monista suunnistuskilpailuista. Hiihto- pyöräily- ja juoksutapahtumissa niitä ei ole kuitenkaan juuri näkynyt. Jämi147-järjestäjät tuovat muksulat mukaan tapahtumiin ensimmäisten joukossa.

Muksulan tehtävänä on tarjota valvottua ja ohjattua toimintaa tapahtumiin osallistuvien perheiden alle kouluikäisille lapsille ja se on auki tapahtumapäivinä aamu kahdeksasta iltapäivään.

Muksulaan järjestetään ohjattua liikunnallista toimintaa ja muksulassa toimivat talkoolaiset ovat yli 15-vuotiaita.

Järjestäjät näkevät, että muksula kannustaa lapsiperheitä mukaan tapahtumiin.

- Haluamme, että tapahtumiin tullaan isolla porukalla ja kenenkään osallistumisen esteeksi ei saa nousta se, että viikonlopulle ei löydy lastenhoitajaa. Näin perheen molemmat vanhemmat pääsevät tapahtumiin mukaan liikkumaan, pienten lasten ollessa muksulassa hoidossa, sanoo kilpailunjohtaja Erkki Knuuttila.

Jämi tarjoaa hyvät tilat muksulaan, niin ulko- kuin sisätiloihin.

Tulevat Jämi147-tapahtumat:

Lauantaina 18.2.2012 Jämi42 – Ski
Lauantaina 4.8.2012 Jämi84 – MTB
Lauantaina 8.9.2012 Jämi21 – XC Run

Internet: http://www.jami147.fi/

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

ulvang banneri