Neuner voitti – Mäkäräinen neljäs Oberhofissa

MagdalenaNeuner intro061211 manzoniAmpumahiihdon maailmancup jatkui jälleen henkilökohtaisilla matkoilla joulutauon jälkeen Saksan Oberhofissa. Naisilla oli vuorossa pikamatka ja samat naiset näyttävät kuitenkin hallitsevan lajia myös vuonna 2012.

MagdalenaNeuner061211 manzoniMagdalena Neuner otti kotilumilla ylivoimaisen voiton. Kuva: Manzoni/NordicFocusAmpumahiihdon maailmancup jatkui jälleen henkilökohtaisilla matkoilla joulutauon jälkeen Saksan Oberhofissa. Naisilla oli vuorossa pikamatka ja samat naiset näyttävät kuitenkin hallitsevan lajia myös vuonna 2012.

Saksan Magdalena Neuner hiihti ylivoimaiseen voittoon ennen Valko-Venäjän Daria Domratshevaa ja Venäjän Olga Zaitsevaa. Kaisa Mäkäräisen suksi luisti jälleen mainiosti, mutta kaksi ohilaukausta pudottivat hänet kilpailun neljänneksi.

Neuner ja Zaitseva selvisivät kilpailusta ilman sakkokierroksia, kun taas Domratshevalle tuli yksi sakkokierros pystypaikalla. Mäkäräinen ampui kummallakin ampumapaikalla yhden ohilaukauksen.

Kaisa Mäkäräinen oli aavistuksen pettynyt neljänteen sijaan ampumahiihdon maailmancupissa Oberhofin sprinttikisassa.

– Tänään olisi ollut nollien päivä. Oli helpot olosuhteet, etenkin kun viimepäivinä on ollut tuulista ja myrskyistä. Vähän kaivelee, sillä tänään olisi pitänyt pystyä nollat ottamaan, harmitteli kaksi sakkokierrosta kiertänyt Mäkäräinen YLE:n haastattelussa

– Makuulla huti tuli ehkä jostain pienestä virheestä jota ei edes huomannut. Pystyllä meni eka ohi, olisi pitänyt ehkä vähän rauhallisemmin aloittaa. Täällä on aika raskas tuo ammuntaan tulo, ja olisi ehkä pitänyt ottaa yksi puhallus enemmän.

Mäkäräinen oli hiihtoladulla jälleen vahva, sillä hän piti koko porukan toiseksi parasta hiihtovauhtia. Mäkäräisen mukaan hiihto ei kuitenkaan sujunut täysin toivotusti.

– Hiihdoistakin jäi vähän hampaankoloon. Ei oikein lähtenyt suksi nousuihin matkaan. Siellä oli kahdenlaista lunta matkalla, laskuissa lumi oli ihan kiiltävällä liipalla, ja nousuissa oli kuivaa pöpöröistä lunta. Hiihdin uudella suksiparilla, joka tuntui testissä ihan hyvältä, mutta ei se sitten ihan lähtenykään noihin nousuihin.

Sunnuntaina Oberhofissa kisataan 12,5 kilometrin yhteislähtökisa, jota Mäkäräinen odottaa jo innoissaan.

– Kiva päästä hiihtämään taas yhteislähtöä, sitä ei ole taas tälle kaudelle ollut. Yhteislähdöissä on tärkeää saada makuut onnistumaan, kauempaa on vaikea nousta, kertoi Mäkäräinen YLE Urheilulle.

OBERHOF, SAKSA
MAAILMANCUPIN SPRINTTI 7,5 km

1. Magdalena Neuner GER 22.27,6 (0)
2. Daria Domratsheva BLR + 37,3 (1)
3. Olga Zaitseva RUS + 43,4 (0)
4. Kaisa Mäkäräinen FIN + 54,0 (2)
5. Andrea Henkel GER +1.20,8 (1)
6. Teja Gregorin GER +1,21,0 (0)
7. N. Dubarezeva BLR +1.23,6 (0)
8. Natalia Burdyga UKR +1.25,2 (0)
9. Diana Rasimoviciute LTU +1.28,7 (1)
10. Olga Viluhina RUS +1.28,8 (1)

79. Eevamari Oksanen FIN +5.39,5 (3)
80. Susanna Porela-Tiihonen FIN +5.43,4 (4)

Lähde: YLE Urheilu

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

ulvang banneri