Arnd Peiffer Oberhofin sprintin ykkönen

ArndPeiffer intro070112 manzoniAmpumahiihdon maailmancup jatkui lauantaina Saksan Oberhofissa miesten sprinttikilpailulla. Miesten ykköseksi hiihti matkan hallitseva maailmanmestari, mutta huonosti alkukauden aloittanut Saksan Arnd Peiffer.

ArndPeiffer070112 manzoniArnd Peiffer taitaa ampumahiihdon pikamatkan. Kuva: Manzoni/NordicFocusAmpumahiihdon maailmancup jatkui lauantaina Saksan Oberhofissa miesten sprinttikilpailulla. Miesten ykköseksi hiihti matkan hallitseva maailmanmestari, mutta huonosti alkukauden aloittanut Saksan Arnd Peiffer.

Vaikka Peiffer onkin matkan hallitseva maailmanmestari viime talvelta, niin huonon alkukauden jälkeen hänen voittoaan voidaan pitää pienoisena yllätyksenä. Voitto oli Peifferille viides maailmancupissa ja kaikki ovat tulleet pikamatkalta.

Peiffer ratkaisi voiton niukasti edukseen hurjalla loppukirillä, sillä vain 600 metriä ennen maalia hän oli vielä 2,1 sekuntia perässä Ranskan Simon Fourcadea perässä. Peifferin loppuveto oli kuitenkin hurja ja näin hän nappasi voiton vaivaisella 1.1 sekunnin erolla. Näin Simon Fourcade saa edelleen odottaa ensimmäistä maailmancupin voittoaan. Tiukassa kilpailussa päivän kolmas, Venäjän Jevgeni Ustyugov hävisi Peifferille vajaat viisi sekuntia.

Suomalaisista Jarkko Kauppinen oli lähellä maailmancupin pisteitä ollen 42. Ville Simola oli 63. ja Ahti Toivanen sijalla 81.

Ampumahihdon miesten 10 kilometrin sprintti, Oberhof, lopputulokset:

1. Arnd Peiffer (GER) 25.57,5
2. Simon Fourcade (FRA) + 1,1
3. Jevgeni Ustyugov (RUS) +4,8
4. Lukas Hofer (ITA) +13,7
5. Andrei Makoveev (RUS) +22,9
6. Emil Hegle Svendsen (NOR) 27,1
...
42. Jarkko Kauppinen +2.00,4
63. Ville Simola +2.37,3
81. Ahti Toivanen +3.45,7

Lähde: YLE Urheilu - IBU

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

ulvang banneri