Mäkäräinen onnistui Anterselvassa

makarainenkaisa18012012 man nfKaisa Mäkäräinen sijoittui puhtaalla ammunnalla pikakisan toiseksi.makarainenkaisa18012012 man nfPikakisan mitalikolmikko: Mäkäräinen, Neuner ja Domratsheva. Kuva: Manzoni/NordicFocusVuoden urheilijaksi valittu ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen palasi mitalikantaan ampumahiihdon maailmancupissa Italian Anterselvassa. Mäkäräisen puhdas ammuntasuoritus molemmilla ampumapaikoilla siivitti hänet kilpailun toiseksi. Mäkäräisen edelle ehti vain maailmancupia johtava Saksan Magdalena Neuner.

- Koko viikon ollut jalat vähän sen oloiset, että on ressannut ja reissannut. Ei ole viime kilpailun jälkeen oikein päässyt tekemään palauttavia harjoituksia. Päätin, että tänään keskitytään sitten ammuntaan niin hyvin kuin mahdollista, kun vielä oli niin hyvät olosuhteet. Ja se kannatti, ja tuli kauden ensimmäiset nollat, kertasi Mäkäräinen YLE Urheilulle kisan jälkeen.

Mäkäräinen joutui reissaamaan maanantaisen Urheilugaalan vuoksi melko tiiviillä aikataululla.

- Nove Meston kisan jälkeen lähdin suoraan istumaan autoon ilman loppuverryttelyitä, hieronnasta puhumattakaan. Sitten kun on kaksi päivää häsäämistä, stressiä ja korkokengissä oloa, niin yllättävästi se tuntuu jaloissa. Sitten kun tulimme tänne vähän korkeammalle, niin se vähän kertaantuu, Mäkäräinen naurahtaa.

Maailmancupin yhteistilanteessa Mäkäräinen nousi kolmanneksi ohi tänään ammunnassaan totaalisesti epäonnistuneen Venäjän Olga Zaitsevan.

Mari Laukkasen kilpailu alkoi erinomaisesti. Laukkanen ampui ensimmäisellä ampumapaikalla kaikki taulut alas ja oli väliajoissa tuossa kohtaa sijalla 17. Pystypaikalta tuli kuitenkin kaikeksi harmiksi kolme ohilaukausta, jotka pudottivat Laukkasen sijoituksen lopulta 32:ksi.

Maailmancupin sprintti 7.5 km

1. Magdalena Neuner GER 20.27,7 (1)
2. Kaisa Mäkäräinen FIN + 17,5 (0)
3. Darja Domratsheva BLR + 30,5 (2)
4. Tora Berger NOR + 42,0 (1)
5. Helena Ekholm SWE + 45,2 (0)
6. Olga Viluhina RUS + 50,6 (0)
7. Synnöve Solemdal NOR + 54,2 (1)
8. Anastasia Kuzmina SVK + 58,6 (1)
9. Tina Bachmann GER +1.12,6 (1)
10. Svetlana Sleptsova RUS +1,13,5 (1)

32. Mari Laukkanen FIN +2.24,2 (3)

Lähde: YLE Urheilu

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast