SUEK: Maastohiihto ja yleisurheilu testatuimpia lajeja Suomessa vuonna 2017

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry teki vuonna 2017 yhteensä 3 370 dopingtestiä Suomessa ja ulkomailla. SUEKin kansallisessa testausohjelmassa tehtiin 2 716 dopingtestiä, dopingrikkomuksia oli seitsemän ja kahden käsittely on vielä kesken.

Lajit, joissa SUEK teki eniten dopingtestejä, olivat yleisurheilu, jääkiekko, maastohiihto, jalkapallo ja voimanosto. Dopingrikkomuksia havaittiin ammunnassa, fitnessurheilussa, koripallossa, kädenväännössä, pyöräilyssä, salibandyssa ja vapaaottelussa. Pyöräilyn dopingrike johti urheilijan saamaan varoitukseen. Hän käsitteli ennen näytteen antamista koiralle tarkoitettua reseptilääkettä.

SUEKin vuonna 2017 tekemistä testeistä 2716 oli kansallisen testausohjelman testejä, ja näistä 299 oli veritestejä. Lisäksi SUEK otti 293 verinäytettä urheilijoiden yksilöllistä profiilia varten.

SUEK teki muun antidopingorganisaation tai kansainvälisen tai kansallisen lajiliiton toimeksiannosta kilpailutestejä ja kilpailujen ulkopuolisia testejä yhteensä 654. SUEK sai toteutettua kaikki siltä tilatut kansainväliset testaustoimeksiannot.

– Vuosi 2017 tullaan muistamaan lukuisista kansainvälisistä kilpailuista. SUEK teki niissä dopingtestausta mutta osallistui moniin tapahtumiin myös antidopinginfopisteellä, jossa yleisöllä ja urheilijoilla oli mahdollisuus tutustua antidopingtyöhön, sanoo SUEKin testauspäällikkö Katja Huotari tiedotteessa.

Dopingtestien määrä lajeittain

Ampumahiihto 55
Maantiepyöräily 33
Maastohiihto 167
Suunnistus 40
Yleisurheilu 247

Kaikki lajit käsittävä lista löytyy SUEKin dokumentista.


Premiumsport.fi

ulvang banneri