Neuner pikakisan voittoon -Mäkäräinen yhdeksäs

holmenkollen intro020212 laiho nfSaksan Magdalena Neuner hallitsi ampumahiihdon pikakisaa Oslossa. Mäkäräinen sijoittui yhdeksänneksi.

 

holmenkollen020212 laiho nfOslon kisan mitalikolmikko: Domracheva, Neuner ja Berger. Kuva: Laiho/NordicFocusSaksan Magdalena Neuner ylsi kauden kuudenteen ampumahiihdon maailmancupin voittoonsa Oslossa. Maailmancupin kärkinainen Neuner selvitti pikakisan molemmat ampumapaikat puhtaasti, ja kun hiihtovauhti oli totutun kovaa, nousi saksalaisen jälleen korkeimmalle palkintokorokkeelle.

Valko-Venäjän Darya Domracheva sijoittui kilpailussa toiseksi. Domracheva joutui kiertämään yhden sakkokierroksen ammuttuaan pystystä yhden pummin. Isäntämaan Norjan Tora Berger ampui ensimmäisellä ampumapaikalla yhden ohilaukauksen. Pystyammunta sujui Bergeriltä puhtaasti ja hyvänä hiihtäjänä hän nousi kilvan kolmanneksi. Ranskan Marie Dorin Habert oli puhtaalla ammunnalla kisan neljäs.

Kaisa Mäkäräisen taistelu kirkkaimmista sijoituksista tyssäsi jo ensimmäisellä ampumapaikalla. Mäkäräinen ampui kolme ohilaukausta. Toisen ampumapaikan hän selvitti puhtaasti. Mäkäräisen hiihtovauhti oli tänäänkin hurjaa, ja hän nousi lopulta tuloksissa yhdeksänneksi.

- Vähän kaksijakoisen mielikuvan jätti. Makuuammunta oli aika floppi, mutta muut osa-alueet olivat aikalailla kunnossa, Mäkäräinen totesi YLE Urheilulle heti kisan jälkeen.

Mäkäräisen koko kisa ei todellakaan mennyt pieleen, vaan hyvän pystyammunnan ja hiihdon ansiosta sijoitus oli jälleen kymmenen parhaan joukossa.

- Vauhtia oli pakko yrittää pitää, kun tiesi, että muulla keinoin ei ole mahdollista nousta. Hiihto tuntuikin ihan mukavalle. Pystylle oli kyllä vähän paineita, tiesin että nollat on ainoa keino, millä kohtuullisista sijoituksista taistellaan.

Mari Laukkasen päivä oli onnistunut. Laukkanen selvitti ensimmäisen ampumapaikan puhtaasti ja toiselta ampumapaikalta tuli vain yksi pummi. Hyvän hiihtovauhdin siivittämänä Laukkanen nousi lopputuloksissa 20:ksi.

>>Tulokset

Lähde: YLE Urheilu

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast