Suomen naiset pronssille pyöräsuunnistuksen MM-viestissä

Mervi Pesu (vas.), Antonia Haga (kesk.) ja Marika Hara. Kuva: Suunnistusliitto

Mervi Pesu (vas.), Antonia Haga (kesk.) ja Marika Hara. Kuva: Suunnistusliitto

Pyöräsuunnistuksen MM-kisoissa Itävallassa kamppailtiin torstaina viestien mestaruuksista. Suomen naiset ottivat tiukassa kisassa pronssia. Joukkueessa suunnistivat Mervi Pesu, Antonia Haga ja Marika Hara.

Voittoon nousi viimeisellä osuudella Tsekki ja hopealle suunnisti Venäjä. Suomi kävi kamppailua ankkuriosuuden loppupuolella Liettuaa vastaan, mutta Haran varma viimeistely piti liettualaiset takana.

Avausosuudella Pesu kävi kissa-hiiri -leikkiä ja tilanteet vaihtelivat. Alun pidemmän hajonnan jälkeen Pesu joutui takaa-ajajan rooliin, mutta pääsi kuittaamaan kärkeen, Venäjän viestinviejän tehdessä virhettä. Lopun pieni koukku päästi takaa-ajajat kannoille ja vaihtoon Pesu kiri kärjessä, 13 sekuntia ennen Venäjää.

-Suoritus oli ihan hyvin hallinnassa koko ajan ja oli sellainen varma suoritus. Oli kiva startata taas viestissä. Jännityskin oli sopiva ja pääsi matkaan rennoin mielin. Tämä oli erilainen maasto kuin muut tähän mennessä. Oli enemmän toteutusta kuin reitinvalintaa, Pesu totesi Suunnistusliiton tiedotteessa.

Toiselle osuudelle kärjessä lähti Haga.

- Oma osuus lähti liikkeelle hyvin. Ensimmäisellä lenkillä ei tullut virheitä, mutta yleisörastin jälkeen laskin uria väärin ja käännyin yhtä liian aikasin. Menin kiertotietä rastille ja Olga (Shipilova Vinogradova) sai kiinni. Vähän aikaa mentiin peräkanaa.

Lopussa Haga ajautui muille hajontarasteille ennen omaansa ja Tsekki pääsi kuittaamaan ohi. Ankkuri Hara pääsi osuudelleen kolmantena 2.19 minuuttia kärkeä perässä.

- Aika varmasti tuli ajeltua. En nähnyt ketään alkulenkistä, mutta ennen yleisörastia jouduin vähän hakemaan ja siinä tuli kaveri takaa näkyviin. Lopussa meillä oli varmaan eri hajonta ja pystyin jättämään. Oli aika jännä loppu. Ajovauhti ei ehkä ollut mikään vauhdikkain kun piti vetää varmasti ja lukea joka risteys.

Lopulta maalissa ero neljänneksi tulleeseen Liettuaan kertyi lähes minuutin. Viestimitalin myötä Haralla on nyt 11 vuoden putki voitettuja MM-mitaleja ja yhteensä mitaleja on 23.

- Tyytyväinen täytyy olla, tytöt veti hyvin. Täytyy katsoa, miten tulevaisuudessa jaksaa jatkaa. Pitää varmaan jättää noille nuoremmille tilaa, Hara kuittaa 16 vuoden tauon jälkeen arvokisapaluun tehneelle Pesulle.

Miehille podiumpaikka

Miesten tiukassa kisassa Suomi sinnitteli podiumpaikalle, kuudennelle sijalle. Joukkueessa suunnistivat Andre Haga, Jussi Laurila, Pekka Niemi. Miesten kisan voittoon suunnisti Venäjä, hopealle Ruotsi ja pronssille Tsekki. Ruotsin hopeaa voidaan pitää melkoisena yllätyksenä. Ankkuri Viktor Larsson itse olisi ollut erittäin tyytyväinen jo kuudenteen sijaan.

Maajoukkueen valmentaja Mikko Niskanen on tyytyväinen siihen, että kuudessa sarjassa tuli neljä mitalia. Kultamitalin uupuminen viestistä jäi kuitenkin henkilökohtaisesti hieman kaivelemaan. Suomen kakkosjoukkueiden riesana kisassa olivat välinerikot.

- Täällä osoitettiin että varsinkin miehissä ja naisissa taso on tasainen ja kova. Vähän kun epäonnistuu, niin ei tule enää mitalia. Itse olen tyytyväinen että esimerkiksi Ruotsi sai mitalin. Se että tulee uusia mitalimaita, on aina lajille hyväksi.

Nuorten sarjoista odotettuja mitaleita

Nuorten kisoissa Suomen nuoret jatkoivat tasaisen hyviä esityksiä ja ottivat kolme mitalia ja yhden neljännen sijan. Nuorten MM-kisoissa Suomen naisten joukkue Jutta Nurminen, Pinja Koskinen, Saara Yli-Hietanen suunnisti pronssille. Nuorten poikien EM-kisoissa puolestaan Ilari Haltia, Wertti Autio, Antti Rissanen ottivat niin ikään pronssia ja tytöissä Silja Yli-Hietanen, Vilma Pesu, Kaarina Nurminen hopeaa.

Tulokset


Premiumsport.fi

ulvang banneri