Henna Saariselle sprintin maailmanmestaruus pyöräsuunnistuksessa

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Itävallan Waldviertelissä käydyt pyöräsuunnistuksen MM-kisat päättyivät sunnuntaina sprinttimatkoihin ja suomalaisjuhlaan.

Jos vielä alkuviikosta naisten suorituksia vaivasi alavireisyys, sprintissä siitä ei ollut enää tietoakaan. Suomen naisista kolme suunnisti kuuden joukkoon ja Henna Saarinen parhaimpana nappasi suorituksellaan upeasti kultamitalin. Hopea jaettiin Tsekin Martina Tichovskan ja Tanskan Camilla Soegaardin kesken.

Eilen kurkkukivun ja tukkoisuuden vuoksi pitkän matkan kisan kesken jättänyt Saarinen löysi uuden vireen sprinttiin ja sai päivän kisassa itsestään irti sen mitä pitikin.

- Oli vauhdikasta ja aika paljon luukutuspätkää. Oma suoritus meni sujuvasti ja tuntui helpolta. Rata sopi minulle hyvin. Sopivasti neppailua, mutta kuitenkin selkeää. Tarkkana piti olla, ettei ajanut itseään pussiin. Heti alusta asti oli hyvä jalka ja tämä oli selkeästi koko kisaviikon paras suoritus, voittaja totesi Suunnistusliiton tiedotteessa.

MM-mitali on Saariselle aikuisten arvokisojen toinen. Edellinen on MM-sprintin pronssi vuodelta 2016.

Myös miesten puolella käytiin hyvää otatusta mitaleista. Pekka Niemi piti suomalaisista parasta vauhtia tiukan kisaviikon päätteeksi ja suunnisti sijalle 7. Kilpailun kärkikaksikon muodostivat Venäjän Anton Foliforof ja Grigory Medvedev. Pronssille suunnisti Tsekin Krystof Bogar. Kärkikuusikkoon mahtui neljän venäläisen lisäksi ainoastaan kaksi Tsekkiä.

- Suunnistus sujui mutta oli pikkasen laiska ajo. Tykkäsin kyllä radasta. Ensin oli ajopätkää alkuun ja loppuun tiukempaa suunnistusta. Pitää olla tyytyväinen tähän ajoon kun ei suunnistusvirheitä tullut, Niemi totesi maalissa.

Juha Lilja kolmanneksi nuorten MM-kisoissa

Nuorten kisojen päätöspäivänä ei enää saatu edellisten kaltaista mitalisadetta. Juha Lilja piti kuitenkin nuoret mitalikannassa kisojen loppuun asti voittamalla nuorten MM-pronssia. Päivän nopeatempoinen sprintti, jossa piti mennä koko ajan suunnistus edellä, sopi Liljalle. Pronssi oli Liljan toinen mitali kisoista, sillä keskimatkalta mukaan tarttui hopeaa.

- Tuli kyllä aika lailla virheetön suoritus. Rata oli mukava. Oli sopivan tiukkaa, mutta sai myös ajaa kovaa. Sprintistä on aina paha sanoa etukäteen sijoitustavoitteita, kun erot on niin pienet. Tiesin kuitenkin että mitaliin on mahdollisuus.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri