24 urheilijaa nimettiin Suomen nuorten olympiajoukkueeseen

Alisa Virtanen edustaa Suomea nuorten olympialaisissa lokakuussa. Kuva: Deca Text&Bild

Alisa Virtanen edustaa Suomea nuorten olympialaisissa lokakuussa. Kuva: Deca Text&Bild

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on valinnut joukkueen edustamaan Suomea Argentiinassa 6.-18.10. järjestettäviin nuorten kesäolympialaisiin (Youth Olympic Games, YOG).

Suomea edustaa 24 urheilijaa 8 lajissa. Nuorten olympialaisissa kilpaillaan 32 lajissa ja kisoihin odotetaan noin 4 000 urheilijaa yli 200 maasta. Vuoden 2018 YOG-kisoihin voivat osallistua lajista riippuen 15-18 -vuotiaat urheilijat.

Yleisurheilun pidemmillä juoksumatkoilla Suomea edustavat Alisa Virtanen (800m), Nathalie Blomqvist (1500m), Julius Mäkinen (3000m), Eemil Helander (2000m ej) sekä Pinja Kotinurmi (2000m ej).

Nuorten olympiajoukkueen johtaja Leena Paavolainen kertoo, että odotettavissa on upea urheilutapahtuma ja unohtumaton kokemus nuorille urheilijoille.

- Kilpailutapahtumien ohella nuorten olympialaisissa on laaja urheilijaksi kasvamisen ohjelma, johon kaikki kisoissa olevat urheilijat osallistuvat. Kisat korostavat erinomaisella tavalla urheilun monipuolisia ulottuvuuksia, sosiaalisuutta ja yhteisöllisyyttä huipputason kilpailutapahtumien lisäksi, hän toteaa Olympiakomitean tiedotteessa.

- YOG-kisat ovat tärkeä osa Huippu-urheiluyksikön lajien kehittämis- ja tukikokonaisuutta, ja näiden kisojen kautta tuetaan potentiaalisimpien nuorten urheilijoiden matkaa kohti olympialaisia ja muita aikuisten arvokilpailuja, Paavolainen sanoo.

Paavolainen toteaa, YOG-kisojen valinnat perustuvat kansainvälisiin lajikohtaisiin kriteereihin ja Huippu-urheiluyksikön omiin valintakriteereihin.

- Valintoja on valmisteltu yhteistyössä lajiliittojen kanssa. Valitsimme kisoihin ensisijaisesti ne urheilijat, jotka ovat saavuttaneet henkilökohtaisen paikan tai maakohtaisen kiintiöpaikan kisoihin, Paavolainen kertoo.

Koko joukkuevalinta löytyy Olympiakomitean sivuilta.

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri