Järvestä järveen -kilpailusta Suomen suurin swimrun-tapahtuma

Kuva: Teemu Oksanen

Kuva: Teemu Oksanen

Järvestä järveen swimrun-kilpailu kokosi viime viikonloppuna 12.8.2018 Suomen suurimman osallistujamäärän Espoon Luukkiin.

Rintarinnan lähtöviivalla oli noin 250 kisaajaa niin maajoukkueurheilijoita kuin lajin ensikertalaisia. Kilpasarjoissa kilpailtiin lajiomaisesti kahden henken parein, kun taas kuntosarjassa tiimissä oli neljäkin henkilöä. 

Kilpailu reitti oli noin 13 km pitkä. Reitistä uintia oli noin 2,5 km, jotka jakautuvat 11 osuuteen. Reitti kiersi seitsemän järven ja lammen kautta, joista pisin uintiosuus oli 550m. Juoksuosuudet seurasivat niin hyväpohjaista ulkoilureitistöä, kuin myös parissa kohtaa erittäin haastavia osuuksia.

LakeToLake2 TeemuOksanenPhotography 172Kuva: Teemu Oksanen

Kilpailu järjestettiin kolmatta kertaa ja tämän vuoden reittiennätys rikottiin tiimin: Say No! to Doping, Jasmina Glad-Schreven ja Thomas Schreven ajalla 1:19:59.

Järvestä järveen swimrun tapahtuma on järjestänyt myös maksuttomia treenejä kesän aikana Espoon Kaitalammella. Mukana näissäkin niin lajin huiput kuin ensikertalaiset ja meininki huipussaan. Ryhmän koko on ollut vaihdellut 20:stä jopa yli 70:ään innokkaaseen swimrunin harrastajaan.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri