Henkel voittoon Kollenilla – Mäkäräinen yhdeksäs

AndreaHenkel intro050212 laihoNaisten ampumahiihdon maailmancupiin saatiin vaihteeksi uusi voittaja, kun Saksan Andrea Henkel oli päivän yhteislähtökilpailun ykkönen. Kaisa Mäkäräinen tuskaili makuuammuntansa kanssa, mutta oli silti jälleen kymppisakissa yhdeksäntenä.

AndreaHenkel050212 laihoAndrea Henkel kauden ensimmäiseen voittoonsa. Kuva: Laiho/NordicFocusNaisten ampumahiihdon maailmancupiin saatiin vaihteeksi uusi voittaja, kun Saksan Andrea Henkel oli päivän yhteislähtökilpailun ykkönen. Kaisa Mäkäräinen tuskaili makuuammuntansa kanssa, mutta oli silti jälleen kymppisakissa yhdeksäntenä. Neljällä ampumapaikalla sakkoja kertyi yhteensä viisi kappaletta.

Maailmancupia johtanut ja eilisen kilpailun voittanut Saksan Magdalena Neuner jätti sunnuntain yhteislähtökisan väliin viime hetkellä flunssan takia. Näin Holmenkollenilla voitiin juhlia uutta voittajaa kokeneen Andrea Henkelin ottaessa kauden ensimmäisen voittonsa. Daria Domratsheva hiihti jälleen hurjasti sijoittuen toiseksi.

Mäkäräisen kilpailu ei lähtenyt hyvin liikkeelle, sillä ensimmäisellä ampumapaikalla tuli heti kaksi sakkokierrosta. Suomalainen putosi kauaksi kärjestä muiden kärkinaisten missattua korkeintaan kerran. Mäkäräinen sai kuitenkin nostettua itsensä ensimmäistä kertaa kymppisakkiin yhteislähtökilpailussa.

Mari Laukkanen tuli maaliin sijalla 25 kolmen sakkokierroksen jälkeen. Eroa Henkeliin kertyi 3.53,6 min.

Mäkäräinen harmitteli makuuammuntansa takkuamista.

– Sijoitus oli tänään ihan ok, mutta suoritus ei kyllä tyydytä. Makuuammunnassa mättää. Ei oikein itseluottamus riitä siihen tällä hetkellä ja ammunta meni vähän väkisin yrittämiseksi. Pystyltä menee ihan hyvin, eikä siitä minun tarvitse olla huolissaan, vaikka siitäkin tuli harmittavasti yhdet sakkokierrokset molemmilla kerroilla, kertoi Mäkäräinen kilpailun jälkeen YLE:lle.

29-vuotias viime vuoden maailmanmestari aikoo seuraavaksi levätä rankan viikonlopun jälkeen.

– Olen viime viikkoina ampunut aika paljon ja olin suunnitellut pitäväni seuraavaksi pari kolme päivää vapaata ampumisesta. Se voisi tehdä hermotukselle hyvää ja samalla saisin ajatuksia pois ammunnasta, kun se koko ajan pyörii mielessä.

Svendsen juhli kotiyleisönsä edessä

Ampumahiihdon miesten maailmancupia vain pisteen turvin ennen sunnuntaita johtanut Norjan Emil Hegle Svendsen voitti kotiyleisön riemuksi miesten 15 km:n yhteislähtökilpailun.

Svendsen voitti kahdesta sakkokierroksestaan huolimatta 6,3 sekunnin turvin ennen nollat ampunutta Saksan Andreas Birnbacheria. Palkintopallille nousi myös venäläinen Jevgeni Garanitshev, joka jäi kärjestä 17,8 sekuntia.

Ampumahiihdon maailmancupin osakilpailu, Oslo, Holmenkollen:

Naiset:
1. Andrea Henkel, GER 38.01,2 (1 sakkokierros)
2. Daria Domratsheva, BLR + 26,6 (4)
3. Teja Gregorin, SLO + 27,2 (0)
4. Helena Ekholm, SWE + 31,3 (1)
5. Marie Laure Brunet, FRA + 40,7 (0)
...
9. Kaisa Mäkäräinen, FIN + 1.07,6 (5)
25. Mari Laukkanen, FIN + 3.53,6 (3)

Maailmancupin pistetilanne:
1. Magdalena Neuner, GER 816
2. Domratsheva, BLR 795
3. Tora Berger, NOR 681
4. Mäkäräinen, FIN 679
5. Olga Zaitseva, RUS 672
...
42. Mari Laukkanen, FIN 105

Miehet:
1. Emil Hegle Svendsen NOR (2 sakkokierrosta) 40.44,1
2. Andreas Birnbacher GER (0) +6.3 s.
3. Jevgeni Garanitshev RUS (2) +17.8
4. Dimitri Malishko RUS (1) +26.7
5. Martin Fourcade FRA (3) +37.0

Lähde: YLE Urheilu

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

ulvang banneri