Patana ja Manninen suomalaisedustajat, kun Red Bull 400 -ylämäkikilpailun MM-tittelit jaossa Bischofshofenissa - "Pitkä päivä on edessä"

Mikko Patana Lahden Red Bull 400 -kilpailussa toukokuussa. Kuva: Victor Engström/Red Bull Content Pool

Mikko Patana Lahden Red Bull 400 -kilpailussa toukokuussa. Kuva: Victor Engström/Red Bull Content Pool

Lauantaina ratkotaan ylämäkikilpailu Red Bull 400:n MM-tittelit.

Mäkihyppytornia ylöspäin käytyjä Red Bull 400 -kilpailuja on järjestetty vuoden aikana 15 eri maassa kolmella eri mantereella ja eri kilpailujen parhaat kohtaavat lauantaina Itävallan Bischofshofenissa. Kilpailussa käydään alkuerät, välierät ja finaali. Maailmanmestari on selvillä lauantai-iltana.

Suomea kilpailussa edustavat Mikko Patana ja Laura Manninen, jotka voittivat Lahden Red Bull 400 -kilpailun toukokuussa.

– Hirvittää hieman, kun tajusin, että kohta se rääkki on taas edessä, eikä yhtään tiedä minkälainen taso siellä on, Patana kertoo Red Bullin sivuilla.

Kestävyysurheilu.fi:lle Patana kertoo, että takana on normaali harjoitusviikko. Tiistaina hän teki rataharjoituksen ja torstaina on tehty kevyempi reipas treeni.

– Olen yrittänyt pitää kropan auki, Patana selvittää.

PatanaMikkoVictorEngstromRedBullCPMikko Patana Lahden Red Bull 400 -kilpailun maalissa. Kuva: Victor Engström/Red Bull Content Pool

Patana on matkustanut Itävaltaan perjantain aikana, jossa ohjelmassa on kilpailupaikkaan tutustuminen. Lauantaina alkuerä käynnistyy kello 13.30 paikallista aikaa.

– Pitkä päivähän se on edessä, kun finaali on kello 20.45 ja siinä välissä on vielä välieräkin, Patana miettii.

– Finaalipaikka on tavoitteena. Olen käynyt juoksemassa hieman enemmän ylämäkeä ja jonkin verran jopa Seinäjoen pientä hyppyrimäkeä, hän kertoo kesän treeneistä.

Patana tunnetaan paremmin suunnistajana. Paikka Sveitsin toukokuisten EM-kisojen sprinttiin ei ollut kaukana. Red Bull 400-kilpailun myötä viikonlopun pitkänmatkan SM-kilpailu jää kuitenkin väliin. Se ei miestä harmita.

– Onhan noita SM-pitkiä kerennyt juosta. Viime vuosina kaikki panostus on ollut sprinttiin ja viesteihin, joten kun tällainen ainutlaatuinen tilaisuus tuli niin pakkohan se on lähteä, hän kertoo.

Suomen naisedustaja kilpailussa on kestävyysjuoksujen puolelta tuttu Laura Manninen.

– En lähde voittamaan, mutta olen kuitenkin pettynyt, jos en pääse finaaliin saakka. Kaksi kertaa haluaisin päästä juoksemaan, hän kertoo tavoitteistaan Red Bullin sivuilla.

ManninenLauraRedBull400VictorEngstromLaura Manninen Lahden Red Bull 400 -tapahtumassa. Kuva: Victor Engström/Red Bull Content Pool

Manninen paljastaa, että hänelle suurimmat haasteet ovat tarjolla kilpailun alkumetreillä, jolloin noustaan mäkihyppyrin alastulorinnettä ylöspäin.

– Alku oli minulle Lahdessa haastavin ja mieheni hankkikin minulle treenitarkoitukseen tikkaat, jotta saisin alun suorituksesta enemmän irti.

-Juho-Veikko Hytönen

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri