Sekaannus huoltopisteillä pudotti Rissasen sijoitusta duathlonin MM-kisoissa

Jarmo Rissanen esiintyi pirteänä duathlonin MM-kisojen pyöräosuudella. Kuva: Powerman Zofingen

Jarmo Rissanen esiintyi pirteänä duathlonin MM-kisojen pyöräosuudella. Kuva: Powerman Zofingen

Jarmo Rissanen sijoittui sunnuntaina duathlonin MM-kisoissa yhdeksänneksi.

Kestävyysurheilu.fi tavoitti Rissasen Sveitsistä. Hän kertoi, että päivä oli yhtä epäonnistumista vaille erinomainen.

Rennon 10 kilometrin juoksuosuuden ja pirteän 150 kilometrin pyöräilyn päätteeksi Rissanen lähti 30 kilometrin päätösetapille seitsemäntenä.

Viimeisellä juoksuosuudella Rissanen kuitenkin meni sekaisin oman ja järjestäjien huoltopisteen kanssa, jolloin hän ei saanut pitkään aikaan nestettä ja energiaa. Tämä johti heikkoon hetkeen 10 kilometrin jälkeen, jolloin takaa tultiin ohi. Hidas keskimmäinen kymppi rokotti muutaman sijoituksen ja maalissa eroa voittaja Gaël Le Belleciin oli 22 minuuttia.

Rissanen oli kaikesta huolimatta tyytyväinen päiväänsä ja ennen kaikkea omaan taktiikkaansa. Usein duathlonkilpailuissa urheilijat lähtevät liian kovalla teholla pitkälle matkalle.

- Ensimmäisellä juoksuosuudella tai pyöräilyosuudella ei malteta, vaan yritetään pysyä muiden mukana. Tämä kostautuu lopussa, Rissanen kertoo yleisestä virheestä.

Maltilla alussa

Ensimmäisellä juoksuosuudella Rissanen tuli 10 kilometriltä vaihtoon ajassa 34.48. Sijoitus oli vasta 24:s ja kärki yli kolmen minuutin päässä, mutta pyöräosuudella Rissasen vahvuus ja monen muun liian kova alku näkyi. 150 kilometrin poljennan jälkeen hän tuli vaihtoon seitsemäntenä.

- Maltoin tehdä juoksussa oman suorituksen, enkä seurannut muita. Pyöräilyssä otin muita heti reippaasti kiinni. Alamäet sujuivat hyvin ja lopussa pystyin vielä jättämään kilpakumppaneita, Rissanen kertasi.

Notkahdus viimeisellä 30 kilometrillä ei siis johtunut liian innokkaasta pyöräilystä, vaan missatusta huollosta. Seuraavalla huoltopisteellä kuopiolainen sai jälleen neljä kuppia colaa sisäänsä ja matkanteko piristyi. Viimeisen juoksuosuuden heikko hetki kuinkin harmitti, sillä ilman sitä loppuaika olisi ollut ainakin pari, ehkä jopa useamman minuutin parempi, jolloin loppusijakin olisi voinut parantua.

- Vauhdinjako kilpailussa onnistui täydellisesti ja lopussa oli taas vahva olo. Olisi pitänyt ottaa geelejä taskuun, Rissanen harmitteli.

-Juho-Veikko Hytönen

Premiumsport.fi

ulvang banneri