Jarmo Rissanen harkitsee täyspanostusta duathloniin: ”Uinti ja hiihto pitäisi lopettaa. Kilpakumppanit eivät ole koskaan tehneet käsillä mitään”

Jarmo Rissanen duathlonin MM-kisoissa. Kuva: Andreas Guengerich

Jarmo Rissanen duathlonin MM-kisoissa. Kuva: Andreas Guengerich

Duathlonin MM-kisoissa yhdeksänneksi päätynyt Jarmo Rissanen kilpaili todennäköisesti kauden viimeisen kilpailunsa sunnuntaina Sveitsin Zoofingenissä. Nyt on edessä palauttelua ja suunta kohti ensi vuotta.

- Oli se (kausi) tässä jos en keksi tässä mitään muuta. Kausi alkoi kuitenkin jo Mallorcalta jo helmikuussa ja ensimmäinen triathlon oli huhtikuussa. Nyt olisi hyvä paikka palautella ja sitten aloittaa treenit kohti ensi kautta, Rissanen kertoo Kestävyysurheilu.fi:lle.

Alun perin Rissanen tähtäsi triathlonin pitkän matkan EM-kisoihin kuluvan kuun loppuun, mutta lopulta duathlonin MM vei voiton. Ensi kaudella tarkoitus olisi panostaa yhä enemmän duathloniin. Sunnuntaina ero maailmanmestariin oli kuuden ja puolen tunnin jälkeen parikymmentä minuuttia. Mistä ero tulee?

- Uinti ja hiihto pitäisi lopettaa. Kun katsoo kilpakumppaneita niin heillä on kolmesenttiset käsivarret. Tässä lajissa jokainen ylimääräinen kilo on hyvin merkittävä, maastohiihdonkin puolelta tuttu Rissanen kertoo.

Rissasen mukaan maastohiihtäjä tarvitsee ylävärtaloa ja triathlonissa kädet tekevät oman työnsä uintiosuudella. Mutta duathlonissa ei uida eikä hiihdetä.

- Eihän huippujuoksijoillakaan ole minkäänlaista ylävartaloa ja duathlonissakin huomaa, etteivät lajiin täysin erikoistuneet kaverit ole koskaan tehneet käsillä mitään, Rissanen sanoo.

Takavuosina Rissanen oli tuttu näky Suomen Cupin viesteissä, mutta ensi kaudella häntä ei laduilla nähdä yllä mainituista syistä. Lisäksi hän aikoo keskittyä juoksuvauhtinsa parantamiseen.

- Harjoituskuvioita pitää miettiä ensi kautta ajatellen vielä tarkemmin. Duathlon on vaativa laji siinä mielessä, että juoksu haittaa pyöräilyä ja päinvastoin. Molempien pitäisi kuitenkin kulkea kovaa, Rissanen toteaa.

-Juho-Veikko Hytönen

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri