Jämi147 – Triplassa kilpaillaan Jämin kuninkaasta ja kuningattaresta

taitelijajapatsaat070212 introJämi147 – Triplan voittajat saavat haltuunsa ikuisesti kiertävät kiertopalkinnot. Jämin kuninkaan ja ja kuningattaren on tehnyt taiteilija Ilkka Lehtinen.

taitelijajapatsaat070212Taiteilija Ilkka Lehtinen ja Jämin kuningas ja kunigatar.Jämi147 – Triplan voittajat saavat haltuunsa ikuisesti kiertävät kiertopalkinnot. Jämin kuninkaan ja ja kuningattaren on tehnyt taiteilija Ilkka Lehtinen. Noin kolmekymmentä senttiä korkeat patsaat on valettu pronssista ja niihin kiinnitetään vuosittain voittajan nimikyltti.

Jämin kuninkaan mallina on Ruotsin kuningas Aadolf Fredrik, joka pysähtyi Jämin lähistöllä vuoden 1752 heinäkuussa. Pysähdyspaikka tunnetaan nykyään nimellä Kuninkaanlähde. Jämin kuningattaren mallina on puolestaan Kangasalta kotoisin oleva Kaarina Maununtytär, joka toimi vuonna 1568 hetken aikaa Ruotsin kuningattarena.

Lehtiselle patsaiden tekeminen oli mielenkiintoinen ja haastava projekti.

- Halusin pistää itseni likoon. Aloitin työn joulukuun alussa ja tammi-helmikuun vaihteessa sain projektin valmiiksi, kertoo Lehtinen.

Lehtisellä on neljänkymmenen vuoden ja yli sadan näyttelyn kokemus taiteen alalta. Jämin kuninkaan ja kuningattaren tekeminen on ollut tähänastisista töistä haastavin.

- Patsaiden tekeminen sisälsi useita työvaiheita savimallista pronssivaluun ja patsaiden lukemattomat yksityiskohdat toivat tekemiseen suuren haasteen, kommentoi Lehtinen.

Lehtinen on aiemmin tehnyt lukemattomia teoksia, joista merkittävä osa mennet yrityksille liikelahjoiksi. Urheilun puolella Lehtisen töitä on ollut palkintoina muun muassa painin EM-kilpailuissa.

Jämi147 – Triplassa lasketaan yhteisaika Jämi42 – Skistä, Jämi84 – MTB:stä ja Jämi21 – XC Runista. Ensimmäinen tapahtuma Jämi42 – Ski hiihdetään 18. helmikuuta. Ilmoittautumisaika Jämi42 – Skihin ja Jämi147 – Triplaan päättyy 12. helmikuuta.

>>Tapahtumasivut

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

ulvang banneri