Pekka Niemi pyöräsuunnistuksen maailmancupin pitkän matkan toinen

Pekka Niemi. Kuva: SSL

Pekka Niemi. Kuva: SSL

Kuuma ja raskas keli ei haitannut Pekka Niemen menoa pyöräsuunnistuksen maailmancupissa Portugalissa ja mies nappasi kisasta kauden parhaan sijoituksen eli pitkän matkan hopeaa.

Niemi oli ansaitun tyytyväinen toiseen sijaan, joka tuli vajaa pari minuuttia voittajaa, Portugalin Davide Machadoa hitaammalla ajalla.

- Tavoitteenani oli tehdä tasainen suoritus ja välttää pienetkin virheet. Kovaa sai puskea ja tarjolla oli kyllä lämpöisiä nousuja, Niemi kertoo kuumassa kelissä ja mäkisessä maastossa ajetusta pitkän matkan pyöräsuunnistuksesta.

Pronssillle kilpailussa kiiti Itävallan Andreas Waldmann pari minuuttia Niemeä hitaampana. Niemi kertoo, että kilpailussa oli hyötyä siitä, että kokemusta vastaavista maastoista on tullut vuosien saatossa paljon.

- Olen varmaan ajanut toiseksi eniten täällä Portugalissa. Näissä kivikkoisissa maastossa sattuu helposti kaikenlaista. Rata sisälsi paljon reitinvalintoja ja niissä olisi voinut hävitä paljon, mutta tänään reitinvalinnat tuntuivat selkeiltä ja menivät hyvin, Niemi kertoo tyytyväisenä päivän tasaisesti sujuneesta suorituksesta.

Muista suomalaisista Kare Kaskinen oli 13. ja Jussi Laurila 15.

Naisissa parhainta vauhtia piti Tanskan Camilla Söegaard. Suomalaisista parhaiten onnistui Ingrid Stengård joka oli kilpailun seitsemäs. Maailmancupin toisella sijalla oleva Antonia Haga sortui isoon virheeseen ja oli kilpailussa vasta yhdeksäs.

- Tänään ei mennyt putkeen, sillä tein ison virheen ja lähdin ajamaan väärää tietä. Rankka kisa oli, sillä lämpöä riitti ja joka paikka on nyt täynnä piikkejä, Haga manasi virhettä, joka vei naisen väärälle rastille ja pakotti ajamaan ylimääräisen lenkin.

Haga lähtee sunnuntaina maailmancupin päättävään sprinttiin jännittävissä asemissa. Kilpailussa toiseksi suunnistanut Tsekin Martina Tichovska varmisti päivän suorituksellaan maailmancupin voiton, mutta toinen sija on vielä otettavissa, sillä lähes samoissa pisteissä on useampi nainen.

- Huomenna on eri maasto ja eri kilpailu. Nyt vaan nollataan tämän päivän kilpailu, Antonia Haga lupaa.

Premiumsport.fi

ulvang banneri