Sykähdyttävimmän urheiluhetken äänestys käynnistyi

Iivo Niskasen 50 kilometrin olympiavoitto on yksi 34stä ehdokkaasta Sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi. Kuva: NordicFocus

Iivo Niskasen 50 kilometrin olympiavoitto on yksi 34stä ehdokkaasta Sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi. Kuva: NordicFocus

Urheilugaalassa palkittavan vuoden sykähdyttävimmän urheiluhetken äänestys on käynnistynyt.

Ensimmäisessä vaiheessa mukana on 34 sykähdyttävää hetkeä vuoden 2018 varrelta. Lisäksi yleisöllä on mahdollisuus ilmoittaa oma ehdokkaansa mukaan äänestykseen.

Ensimmäinen vaihe päättyy 2.12, jonka jälkeen kymmenen eniten ääniä saanutta etenee äänestyksen toiseen vaiheeseen. Se käynnistyy Urheilugaalan muiden palkintoluokkien julkistuksen yhteydessä 8.12. ja huipentuu Urheilugaalassa 17.1.2019, jolloin suomalaisia eniten sykähdyttänyt urheiluhetki palkitaan Uno-palkinnolla.

Ehdokkaiden listalla on laaja kirjo urheiluhetkiä niin yksilö- kuin joukkuelajeista. Ehdolla ovat muun muassa Petra Ollin painin maailmanmestaruus, Iivo Niskasen 50 kilometrin olympiakulta, Cheerleadingin maailmanmestaruus, Topias Taavitsaisen ja Jesse Vainikan maailmanmestaruus e-urheilussa sekä Mika Poutalan jääminen niukasti olympiamitalien ulkopuolelle.

- Tänä vuonna ehdokkaita sykähdyttävimmäksi hetkeksi on todella paljon ja monista eri lajeista, mikä kertoo siitä, että meillä on ollut upea urheiluvuosi. Äänestyksen suosio on myös kasvanut valtavasti; viime vuonna ääniä annettiin ensimmäistä kertaa yli 100 000, iloitsee Urheilugaalan pääsihteeri Riia Martinoja tiedotteessa.

Kaikkiaan 34 ehdotuksen joukossa ovat muun muassa myös Krista Pärmäkosken olympiamitalit, Kaisa Mäkäräisen maailmancupin kokonaiskilpailun voiton tuonut kiri, Marika Teinin suunnistuksen EM-kulta sekä Topi Raitasen huima kiri Ruotsi-ottelun ratkaiseessa 1500 metrin juoksussa

Viime vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi valittiin ampumahiihtäjä Mari Ederin (os. Laukkanen) maailmancupin voitto surunauhassa valmentajansa Asko Nuutisen muistolle.

Vuoden 2018 sykähdyttävintä urheiluhetkeä voi äänestää Urheilugaalan nettisivuilla. Äänestää voi molemmissa äänestysvaiheissa kerran.


Premiumsport.fi

ulvang banneri