Endurance Quest kisataan heinäkuussa Suomessa

enqu120212 introSuomen ja maailman parhaat kestävyysurheilijat kisaavat toisiaan vastaan Endurance Questissa, neljä vuorokautta kestävässä seikkailu-urheilukilpailussa heinäkuussa.

enqu120212Endurance Questissa on luvassa monipuolisia ja vaativia haasteita.Suomen ja maailman parhaat kestävyysurheilijat kisaavat toisiaan vastaan Endurance Questissa, neljä vuorokautta kestävässä seikkailu-urheilukilpailussa heinäkuussa. Kilpailu käydään 24.–28. heinäkuuta Uudellamaalla. Kilpailukeskus sijaitsee Evitskogissa Kirkkonummella.

Neljän vuorokauden aikana nelihenkiset joukkueet etenevät mm. jalkaisin, pyörällä, kanootilla ja veneellä sekä rullaluistimin. Lisäksi luvassa on köysitehtäviä sekä muita taitoa ja nokkeluutta vaativia yllätyksiä.

Joukkueiden tulee kiertää rata järjestäjien ohjeiden mukaan ja leimata maastossa olevat rastit määrätyssä järjestyksessä. Matkan aikana joukkueet päättävät itse tauoista ja niiden pituudesta. Kestävyyden ja lajitaitojen lisäksi tauotuksella sekä reittivalinnoilla tulee olemaan ratkaiseva merkitys kilpailun voittokamppailussa.

- Kilpailun aikana joukkueet etenevät yhteensä noin 600 kilometriä. Kilpailureitti tulee kulkemaan muun muassa Raaseporin, Hangon, Siuntion, Kirkkonummen ja Inkoon alueella. Hyödynnämme reitin suunnittelussa paikallisen maaston erityispiirteitä kuten merta ja muita vesistöalueita. Kilpailun teemana on suomen puhdas monipuolinen luonto ja sen tuomat mahdollisuudet, kilpailun ratamestari Petri Forsman kertoo.

Forsman on kokenut seikkailu-urheilija ja lajin maailmanmestari vuosimallia 2001.

Suomen parhaiden joukkueiden lisäksi kilpailu tulee kiinnostamaan myös kansainvälisiä joukkueita, sillä Endurance Quest on osa lajin maailmancup -sarjaa. Kilpailun parhaille joukkueille on luvassa osallistumisoikeus seikkailu-urheilun MM-kisoihin Ranskaan syyskuussa.

Suomalaisista seikkailu-urheilun huippunimistä muun muassa lajin Euroopan mestarit Janne Mononen ja Eero Jäppinen lähtevät joukkueensa kanssa tavoittelemaan kisan voittoa ja MM-edustuspaikkaa.

-Tämä on mahtava tilaisuus päästä kisaamaan kotikentällä Etelä-Suomen hienoissa maastoissa. Uskon että reitti tulee olemaan vaativa ja kisa todella kovatasoinen, Mononen sanoo.

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast