Patagonian Expedition Race on alkanut

Ulkoilun Maailman joukkue on aloittanut Patagonian Expedition Racen.

Viimeiset pari päivää on mennyt Pavelin ja Christin saapuessa Punta Arenakseen, Pavelin kadonneiden matkatavararoiden odottelua, ruokaostoksia ja taito- sekä varustetarkastuksia. Viimeisin viesti Punta Arenaksesta kuului, että joukkue on voimissaan ja hyvillä fiiliksillä lähdössä kohti starttipaikkaa. Kylmä tuuli ja tähdet taivaalla toivottavat joukkueille hyvää matkaa.

Kilpailun reitti on julkaistu. Kartta on ikävä kyllä hieman huonolaatuinen, mutta kertoo tarpeeksi. Reitillä on 19 rastia eli CP:tä Jokaisella CP:llä on cut off (aikaraja jolloin pitää rastilla pitää viimeistään olla jotta pääsee jatkamaan matkaa. Cut off- aikoja emme vielä tiedä. Kilpailu alkaa 75 km maastopyöräilyllä etelään (Start - CP1) ja on suurimmaksi osaksi teitä pitkin.

Tästä eteenpäin on lyhyehkö melonta CP2:lle 27km. CP2 - CP3 on 10km jonka aikana kajakkia tullaan melomaan vähemmän kuin kantamaan. Tämä osuus yli Isla Dawsonin on ainutlaatuinen, koska saari on muuten kielletty sotilasharjoitusalue. CP3 - CP5 eli 48km melontaa Whitesiden kanavan yli. Ensimmäinen melonta on yhteensä 85km.

Karunkinkan trekki tulee olemaan hidas ja tähän menee aikaa noin vuorokausi vaikka matkaa on "vain" 76km. Reitti tulee olemaan erittäin vaikeakulkuista rasteilla CP5 - CP8. Tällä osuudella saattaa tallustella pätkiä missä ei ole ihmisiä näkynyt vuosiin.

CP8 - CP9 on 140km pitkä maastopyöräilyosuus jossa edetään Tierra Del Fuegon pampalla, pääosin hiekkateitä pitkin. Tässä kohtaa matkaa ollaan taitettu 3-4 vuorokautta.

Alkulämmittelyn jälkeen aloitetaan kilpailu. Seuraava noin 142km mittainen trekki on pitkä ja aikaavievä. Osuudella CP9 - CP19 tullaan etenemään 2-3 vuorokautta maailman hienoimmissa maisemissa.

Kilpailun viimeinen osuus on 47km pitkä melonta Monte Darwinin juurella sijaitsevalle jäätikölle. Vaikka matka ei ole kovin pitkä niin todennäköinen vastatuuli tulee tekemään siitä rankan. On spekuloitu, että välillä saattaa joutua rantautumaan, koska kajakki ei enää etene kovan tuulen takia.

Maaliin päästyä joukkueet matkaavat takaisin Punta Arenakseen laivalla jonka matka kestää 30 tuntia. Jos ei muuta tule mieleen niin ainakin uni maistuu.

>> Kisasivut

>> Ulkoilun maailman joukkueen kisasivuilla kartta

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast