Patagonia Expedition racen ensimmäisen ja toisen päivän tilanteita

Team Ulkoilun Maailman kahden ensimmäisen kilpailupäivän vaiheita.

Patagonia Expedition Race alkoi nopealla pyöräilyllä. Ensimmäisenä vaihtoon tuli Adidas Terrex alle kahdessa ja puolessa tunnissa. Vielä tässä vaiheessa joukkueiden erot olivat muutamien minuuttien mittaisia. Team Ulkoilun Maailma tuli vaihtoon kymmenentenä ajassa 2:44. Tämän 75 kilometrin alkupyöräilyn jälkeen joukkueet siirtyivät melomaan. Väli CP1-CP2 oli hiukan isomman veden ylitys, kun taas välillä CP2-CP3 kajakkeja joutui kantamaan ja 10km matkaan meni 5 tuntia. Ulkoilun Maailma jäi täpärästi tässä kohtaa dark zoneen, eli järjestäjät eivät turvallisuussyistä päästäneet joukkuetta jatkamaan enää vesille ennen seuraavaa aamua. Näin joukkue on saanut tässä levätä ruhtinaalliset 13 tuntia vain noin 14 tunnin kisaamisen jälkeen.

Toisena kilpailupäivänä joukkue meloi CP3:lta CP4:lle isojen saarten suojassa ja edelleen yli Canal Whitesiden rastille CP5, minne melonta päättyikin. Kokonaismittaa osuudelle tuli aivan kunnioitettavat 85 kilometriä ja aikaa Ulkoilun Maailma käytti osuuteen noin 8,5 tuntia. CP5:lla joukkueet ovat päässeet täydentämään ruokavarastojaan ja huoltamaan itseään.

Edellinen virallinen tieto joukkueesta on CP6:lta, eli ensimmäiseltä trekkirastilta. Siellä joukkue on ollut eilen 14:30 paikallista aikaa, eli suomen aikaa illalla klo 19.30. Sijoitus oli tuolloin 14. Tuolla rastilla kilpailua johti edelleen, noin 30 minuutin etumatkalla, Adidas Terrex. CP6:en jälkeen joukkueemme on jatkanut trekaten kohti CP7:ää. Mahdollisesti he ovat yöpyneet pimeimmän ajan yli, sillä kyseisellä trekillä on paljon kaatuneita puita ja eteneminen pimeässä on niin hidasta, että pysähtyminen yöksi voi olla järkevää. CP8:lta alkaa yhden rastivälin mittainen pyöräily, noin 140km:ia.

Kolme joukkuetta on keskeyttänyt tähän mennessä. Tällä hetkellä siis odotamme tietoa CP7:ltä tai CP8:lta. Välimatkat ovat tässä pitkiä ja hitaita ja järjestäjät ovat luvanneet päivitettyä tietoa vasta tämän päivän aikana. Raportointia hidastavat järjestäjien sateliittipuhelimien katvealueet.

>> Patagonia Expedition Race

>> Team Ulkoilun Maailma

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast