Iivo Niskasen olympiakulta ja Kaisa Mäkäräisen maailmancup-voitto mukana Sykähdyttävin urheiluhetki -äänestyksessä – Martti Jylhä ehdolla vuoden esikuvaksi

Kaisa Mäkäräinen varmisti ampumahiihdon maailmancupin kokonaisvoiton päätösosakilpailussa Tjumenissa. Kuva: Tumashov/NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen varmisti ampumahiihdon maailmancupin kokonaisvoiton päätösosakilpailussa Tjumenissa. Kuva: Tumashov/NordicFocus

Suomen Urheilugaala järjestetään tammikuun 17. päivä Helsingissä Hartwall Areenalla.

Gaalassa palkitaan menestyneitä suomalaisia eri kategorioissa. Yleisö pääsee valitsemaan Sykähdyttävimmän urheiluhetken 2018. Esikarsinnasta yleisö on äänestänyt 11 hienoa urheiluhetkeä, joiden joukosta varsinainen Sykähdyttävin urheiluhetki valitaan.

Näiden 11 ehdokkaan joukossa on Iivo Niskasen 50 kilometrin olympiavoitto Pyeongchangissa 24. helmikuuta, kun suomalaishiihtäjä karkasi ensin kilpakumppaneiltaan ja jätti viimeisillä kilometreillä Venäjän Alexandr Bolshunovin hopealle.

NiskanenIivo242182ThibautNFIivo Niskanen matkalla olympiavoittoon. Kuva: NordicFocus

Ehdolla on myös Kaisa Mäkäräisen huikea kiri ampumahiihdon maailmancupin viimeisen osakilpailun lopussa Venäjän Tjumenissa, jossa hän jätti Slovakian Anastasija Kuzminan taakseen varmistaen samalla maailmancupin kokonaisvoiton itselleen.

Sykähdyttävin Urheiluhetki – äänestys on ollut käynnissä nyt reilut kymmenen päivää ja se kestää 17. tammikuuta järjestettävään Urheilugaalaan saakka. Äänestys tapahtuu Urheilugaalan sivuilla, josta voi käydä katsomassa myös muut yhdeksän ehdokasta.

Jylhae15122018ModicaNFMartti Jylhä on ehdolla vuoden esikuvaksi. Kuva: NordicFocus

Urheilugaalassa palkitaan myös esikuva, läpimurto, Suomen aktiivisin työpaikka, Suomen liikkuvin kunta, taustavoima, urheilukulttuuripalkinto, vuoden urheiluseura sekä jaetaan monta muuta palkintoa. Vuoden esikuvaksi ehdolla on maastohiihtäjä Martti Jylhä. Kaksi muuta esikuvaehdokasta ovat squashpelaaja Olli Tuominen ja nyrkkeilijä Eva Wahlström. Vuoden esikuvasta päättää Urheilugaalan Suuri raati.

Urheilugaalan ehdokkaat
Sykähdyttävin urheiluhetki -ehdokkaat


Premiumsport.fi

ulvang banneri