Inola kahdeksas parahiihdon maailmancupissa sunnuntaina – voittajan opas kolminkertainen Marcialongan voittaja

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Inkki Inola sekä hänen opashiihtäjänsä Vili Sormunen ovat sijoittuneet kahdeksanneksi Ruotsin Östersundissa käydyssä parahiihdon maailmancupin kisassa.

Inola jäi vapaan hiihtotavan 20 kilometrin matkalla kärjestä reilut yhdeksän minuuttia. Inola arvioi ettei eilisen päivän kilpailun rasituksista oltu vielä toivuttu.

- Nyt otetaan ihan kevyesti tässä muutama päivä ja katsotaan millaiseen tulokseen päästään keskiviikon sprintissä, Inola kertoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Kisan voittoon hiihti kotiyleisönsä edessä Ruotsin Zebastian Modin yhdessä opashiihtäjänsä Jerry Ahrlinin kanssa.

Modin, 24 on nelinkertainen paralympialaisten mitalisti. Vuonna 2010 hän oli Vancouverin paralympialaisten nuorin osallistuja ja hiihti sprintissä pronssille.

Voittajan opas Jerry Ahrlin on oman aktiiviuransa lopettanut hiihtäjä, joka erikoistui pitkiin matkoihin. Hän on voittanut Marcialongan kolme kertaa vuosina 2007, 2009 ja 2011. Hän on juhlinut ykköstilaa muun muassa myös Tartu maratonilla. Ahrlin on toiminut Modinin opashiihtäjänä tämän kauden alusta alkaen.

Sini Pyy ei suunnitelmiensa mukaan hiihtänyt sunnuntaina vaan alkoi eilisen kisan jälkeen jo keskittyä keskiviikkon sprinttiin.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri