Hiihtosuunnistuksen MM-kilpailut käynnistyvät keskiviikkona Ruotsissa - "Nyt ei enää lasketa tehtyjä tunteja vaan tehdään tulosta"

Salla Koskelalta odotetaan mitaleja hiihtosuunnistuksen MM-kisoista. Kuva: Paula Lehtomäki/SSL

Salla Koskelalta odotetaan mitaleja hiihtosuunnistuksen MM-kisoista. Kuva: Paula Lehtomäki/SSL

Hiihtosuunnistuksen MM-kilpailut käydään 20.-24.3. Pohjois-Ruotsissa Piitimessä. Samassa yhteydessä käydään myös nuorten MM-kilpailut ja 17-vuotiaiden EM-kilpailut.

Joukkueessa on kokeneiden MM-kävijöiden rinnalla ripaus nuoruutta, sillä Liisa Nenonen ja Eevert Toivonen kisaavat ensimmäistä kertaa aikuisten MM-kisoissa. Molemmat kerryttivät kokemusta kansainvälisiltä areenoilta maaliskuun alussa käydyissä opiskelijoiden olympialaisissa, talviuniversiadeissa. Nenonen voitti Venäjän Krasnojarskissa kolme mitalia, joista kaksi oli kultaisia. Lisäksi Eevert Toivosen kanssa hiihdetty sprinttiviesti päätyi niukasti mitalisijojen ulkopuolelle, kilpailun neljänneksi.

Varsinkin naisissa joukkueesta löytyy monia menestyneitä hiihtosuunnistajia. Hyviä suorituksia voi odottaa muun muassa neljänsiin MM-kilpailuihin suuntaavilta Salla Koskelalta, Milka Reposelta ja Marjut Turuselta. MM-joukkueen kokeneinta kaartia taas edustavat miehissä jo viidennet MM-mittelöihin osallistuvat Janne Häkkinen ja Ville-Petteri Saarela.

Edellisistä, kaksi vuotta sitten Venäjän Krasnojarskissa käydyistä MM-kilpailuissa Suomi sai kolme MM-mitalia: naisten viestikullan ja Salla Koskelan kaksi hopeaa. Koskela esitteli mitalivauhtiaan myös helmikuun alussa järjestetyissä EM-kilpailuissa, joista 26-vuotias nainen otti keskimatkan hopeaa, pitkän matkan pronssia ja viestin pronssia yhdessä Marjut Turusen ja Milka Reposen kanssa.

- Meillä on yksi selkeä mitalitason urheilija. Mahdollisuuksia toki on muillakin, mutta henkilökohtaiset mitalit vaativat venymistä, varsinkin kun edessä on vahvimman maajoukkueen, Ruotsin kotikisat. Viestissä meillä on mitalisaumat niin miehissä kuin naisissa. Nyt ei enää lasketa tehtyjä tunteja vaan tehdään tulosta, hiihtosuunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Jarkko Urpalainen ennakoi Suunnistusliiton tiedotteessa

Ruotsissa odotettavissa on taidollisesti haastavat kilpailut, jotka vaativat myös fyysistä kuntoa, sillä myös mäkeä on tarjolla Lindbäckin hiihtokeskuksen ympäristöön levittäytyvissä kilpailussa. Oman leimansa kilpailulle tuo uudistunut kisaohjelma: kilpailut alkavat väliaikalähtönä käytävällä pitkällä matkalla, kun taas keskimatka käydään loppuviikosta yhteislähtönä.

Suomi saa asettaa jokaiselle matkalle neljä urheilijaa. Aloitusmatkalla MM-mitaleista taistelevat naisissa Salla Koskela, Liisa Nenonen, Milka Reponen, Marjut Turunen ja miehissä Janne Häkkinen, Tuomas Kotro, Tero Linnainmaa ja Jyri Uusitalo.

MM-kisaohjelma:

ke 20.3. pitkä matka klo 10 alkaen
to 21.3. sprintti klo 14 alkaen
la 23.3. keskimatka (yhteislähtö) kello 11
su 24.3. viesti kello 13.30

Suomen joukkue

Naiset: Salla Koskela LHR, Liisa Nenonen SKVuoksi, Milka Reponen KeuKi, Mirka Suutari KS, Marjut Turunen SKVuoksi.
Varalla: Mira Kaskinen UlvUra, Sanna Pusa KeuKi.

Miehet: Janne Häkkinen S-JKL, Tuomas Kotro SKVuoksi, Tero Linnainmaa KyRa, Ville-Petteri Saarela KemU, Eevert Toivonen PirHi, Jyri Uusitalo PelPo.
Varalla: Misa Tuomala S-JKL, Samuli Schroderus Pohjant.

Premiumsport.fi

ulvang banneri