Saksalaissyyttäjä veridopingratsiasta: 21 urheilijaa ja viisi urheilulajia – Veridopingia harjoitettu myös Suomessa

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Saksalaissyyttäjät ovat antaneet lisätietoja niin kutsutusta Operaatio Suoneniskusta, jonka ratsia paljasti laajan veridopingringin Seefeldin hiihdon MM-kisojen aikana.

Poliisi ja syyttäjänvirasto piti lehdistötilaisuuden keskiviikkona. Veridopingringistä on paljastettu jo 21 eri urheilijaa. Edustettuina on viisi eri lajia, joista kolme on talvilajeja. Tutkinnan alla oleva dopingrinki on toiminut vuodesta 2011 lähtien.

Rinki on harjoittanut norjalaisen NRK:n mukaan veridopingia ympäri maailmaa, myös Suomessa. Suomen mukana olo ei välttämättä tarkoita suomalaisten osallisuutta rinkiin, sillä veridopingia on saatettu harjoittaa Suomessa kansainvälisten kilpailujen aikana ulkomaalaisten urheilijoiden toimesta. Samassa listauksessa on mainittu myös muun muassa Ruotsi ja Etelä-Korea.

Syyttäjä on hyvin optimistinen sen suhteen, että veripusseista löytyvät DNA-jäljet saadaan täsmäämään urheilijoiden veripassin kanssa. Odotettavissa kuitenkin on, että tänään esiin tuodut ovat tiedot ovat vain osa edessä olevista paljastuksista.

-Juho-Veikko Hytönen

Juttua korjattu. Kyse on Pperaatio Suoneniskusta.


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri