Suomella neljän mitalin päivä nuorten MM- ja EM-hiihtosuunnistuksissa

Siiri Saalo otti nuorten MM-hopeaa pitkällä matkalla. Kuva: Paula Lehtomäki/Suunnistusliitto

Siiri Saalo otti nuorten MM-hopeaa pitkällä matkalla. Kuva: Paula Lehtomäki/Suunnistusliitto

Nuorten hiihtosuunnistuksen MM-kilpailut alkoivat iloisissa merkeissä, kun Siiri Saalo hiihti nuorten MM-hopeaa Ruotsin Piitimessä käydyllä pitkällä matkalla.

Ero kultamitalia voittaneeseen Venäjän Maria Vjatkinaan jäi vajaaseen kahteen minuuttiin. 19-vuotias Saalo ei ollut tyytyväinen suoritukseensa, vaikka mitali ilahduttikin.

- Paljon pieniä virheitä tuli ja tyhmiä reitinvalintoja. Tykkäsin kyllä fyysisestä radasta, hiihtäjänäkin menestynyt Saalo totesi Suunnistusliiton tiedotteessa.

Miehissä Aapo Viippola sijoittui kilpailun viidenneksi. Pronssimitali olisi vaatinut puoli minuuttia nopeamman suorituksen.

- Kulku oli ihan ok, mutta ajatus ei pysynyt yhtään kasassa. Paljon tuli ohiajoja ja joutui kääntymään takaisin, nuorukainen harmitteli virheitä.

Nuorten 17-vuotiaitten EM-kilpailuissa Suomi saavutti kolme mitalia, kun Maria Hoskari ja Niina Kärnä ottivat tytöissä hopaa ja pronssia.

- Ihan hyvä kisa, mutta suunnistus oli vähän hukassa. Kokoajan oli jyrkkää ylä- ja alamäkeä eikä missään välissä päässyt palauttelemaan. Tuskaa oli, mutta piti vaan taistella loppuun asti, jo kolmansiin EM-kilpailuihinsa osallistunut 16-vuotias Hoskari kertoi kilpailun kulusta.

- Mitali oli yllätys, sillä suoritus ei ollut virheetön. Yllättävän hyvin jaksoin hiihtää. Ensimmäinen arvokilpailustartti oli mukava uusi kokemus, pronssille ensimmäisessä arvokilpailustartissaan hiihtänyt Niina Kärnä iloitsi.

Myös miehissä ensimmäisiin arvokilpailuihinsa osallistunut Niklas Ekström onnistui hopean arvoisesti.

- En odottanut, että menisi näin hyvin. Alku ja loppu menivät hyvin, mutta keskiosassa tuli hätäiltyä, kun lähdin liian kovaa kiskomaan edellä lähteneen selkää kiinni. Missään vaiheessa ei tullut heikkoa hetkeä ja jaksoin painaa koko matkan, Ekström iloitsi mitalistaan.

Nuorten valmentaja oli tyytyväinen neljän mitalin aloitukseen, mutta joukkuepanos jäi kuitenkin kokonaisuutena alavireiseksi.

- Kärkiurheilijat olivat erinomaisia ja tyytyväinen voi olla, kun joka sarjassa on kärjessä urheilijoita. Pitkässä kisassa tuli kuitenkin paljon virheitä ja osa urheilijoista jäi paljon kärkeen, nuorten maajoukkueen valmentaja Tapani Partanen pohdiskeli.

Samaan aikaan käytävissä hiihtosuunnistuksen MM-kilpailuissa Tero Linnainmaa otti pitkältä matkalta pronssia.

Tulokset


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri