Mitalit karkasivat suomalaisilta hiihtosuunnistuksen MM-sprintissä – miesten maailmanmestaruus jaettiin kahdelle

Tuomas Kotro oli paras suomalaismies torstain sprintissä. Kuva vuoden 2018 EM-kisoista. Kuva: Paula Lehtomäki/Suunnistusliitto

Tuomas Kotro oli paras suomalaismies torstain sprintissä. Kuva vuoden 2018 EM-kisoista. Kuva: Paula Lehtomäki/Suunnistusliitto

Hiihtosuunnistuksen MM-kilpailut jatkuivat Ruotsin Piitimessä sprinttimatkoilla.

Torstai ei tuonut Suomelle lisää mitaleita. Parhaasta tuloksesta vastasi Mirka Suutari neljännellä sijalla.

Naisten kilpailussa kisaviikon toisen maailmanmestaruuden otti Tove Alexandersson. Suutarin ero Alexanderssoniin oli 58 sekuntia ja mitaliin 28 sekuntia. Hopea meni Ruotsin Magdalena Olssonille ja pronssi Venäjän Marija Ketshinalle. Torstaina neljänneksi pitkällä matkalla yltänyt Salla Koskela oli yhdeksäs. Milka Reposen sijoitus oli 11 ja Marjut Turusen 12.

Miesten kilpailussa Tuomas Kotro oli parhaana suomalaisena kuudes 31 sekuntia voittajista. Mitaliin Kotro olisi tarvinnut 22 sekuntia paremman ajan.

Maailmanmestariksi hiihtosuunnisti kaksi miestä: Venäjän Sergei Gorlanov ja Ruotsin Erik Rost samalla ajalla. Pronssi meni Venäjän Edouard Hrennikoville yhdeksän sekuntia kultamitalisteista.

Seuraavaksi parhaista suomalaissijoista vastasivat Ville-Petteri Saarela, Tero Linnainmaa ja Eevert Toivonen peräkkäisillä sijoilla 17,18 ja 19.

MM-kisat jatkuvat lauantaina keskimatkalla.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri