Endurance Quest: Kolmas päivä taistelua väsymystä vastaan

eq2Endurance Questin kolmas päivä on ollut taistelua väsymystä vastaan, sekä fyysistä että henkistä. Lihakset ovat jo kankeana ja vähäinen uni alkaa vaikuttaa tiimien etenemisvauhtiin.

eq2Scandinavianoutdoorstore.com melontaosuudella. Kuva: Endurance QuestEndurance Questin kolmas päivä on ollut taistelua väsymystä vastaan, sekä fyysistä että henkistä. Lihakset ovat jo kankeana ja vähäinen uni alkaa vaikuttaa tiimien etenemisvauhtiin.

Kilpailua johtava Omjakon saapui yli 200 km pitkän maastopyöräpätkän päätökseen aikaisin torstaiaamuna. Pyöräilyn jälkeen edessä oli kahden tunnin pakollinen lepotauko, jonka tiimi käytti hyvin hyödykseen. Lepäilyn jälkeen matka jatkui kick biken merkeissä Sundalenista kohti Hankoa. Hangossa joukkueen täytyi rakentaa kahdesta kajakista purjelautta, ja purjehtia sillä noin kuuden kilometrin etappi Hangosta takaisin itään päin. Purjehduksen jälkeen matka jatkui kajakilla meloen takaisin Sundaleniin.

Kickbike ja purjehdusetapin jälkeen edessä oli vielä jalkaisin tehtävä 11 km suunnistusosuus, jonka jälkeen vaihtolaatikot pakattiin ja lähdettiin kohti kilpailun viimeistä ja pisintä melontaosuutta, kaunista Suomenlahden rannikkoa pitkin kohti Kirkkonummea. Omjakon lähti melomaan noin 16.30 ja joukkuetta odotetaan etapin päätöspaikalle aikaisin perjantaiaamuna.

Kärjen takana Multisport.fi ja ScandinavianOutdoorstore.com ovat pitäneet paikkansa kisan kärkikolmikossa. Kilpailun asetelmissa tai tiimien välisissä eroissa ei ole päivän aikana tapahtunut suurempia muutoksia, mutta väsymys ja taitettu matka alkavat näkyä mm. vauhdin hidastumisena. Väsymys altistaa myös suunnistusvirheille, joten tuleva yö tulee olemaan mielenkiintoinen ja tärkeä kilpailun lopputuloksen kannalta.

Kun matkaa on taitettu 2,5 vuorokautta, kilpailuun startanneista joukkueista neljä on keskeyttänyt. Lisäksi yksi joukkue jatkaa kisaa vain kolmen jäsenen voimin kilpailun ulkopuolella.

Kilpailun voittajan odotetaan saapuvan KN-keskukseen Kirkkonummelle perjantaina aamupäivällä.

Seuraa kilpailun tapahtumia gps-seurannan avulla netissä. Linkki seurantaan löytyy osoitteesta:
www.endurancequest.com


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri