Mäkäräinen keskittyy täysillä maailmancupiin

Kaisa Mäkäräinen lähtee hyvillä mielin tammikuun kiertueelle. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen lähtee hyvillä mielin tammikuun kiertueelle. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Hiihtovauhdin pitäisi olla kunnossa joulutauon jäljiltä.

Ampumahiihdon MM-kisat alkavat reilun kuukauden päästä, mutta Kaisa Mäkäräisen mielessä ne eivät vielä välky. Toisin kuin monissa muissa hiihtolajeissa, ampumahiihtäjät arvostavat maailmancupia yhtä paljon kuin MM-mitaleista taistelemista.

Tulevien viikkojen kilpailurypäskin on joulutauolta viikonloppuna Saksan Oberhofissa palaavalle Mäkäräiselle paljon enemmän kuin vain MM-kisoihin valmistautumista.

– Maailmancup on meille tosi tärkeä. Juuri tuossa ajattelin, että meidän lajissa ei paljon tapahdu sellaista kuin maastohiihdossa, että maailmancup-kisoja jätetään väliin, Mäkäräinen kertoo.

Kokonaiscupin talvella 2010–11 voittaneen Mäkäräisen alkukausi oli keskinkertainen. Tilillä on kaksi palkintosijaa ja kokonaiscupissa hän on sijalla 12. Syynä lievään vaisuuteen ovat olleet lähinnä vaikeudet ammunnan kanssa.

Mäkäräinen uskoo että kaudesta voi tulla vielä hyvä kokonaistulos, jos ammunta lähtee kulkemaan.

– Kyllä tässä on vielä mahdollisuudet mihin vaan. Hiihtovauhti oli kuitenkin joulukuussa hyvää.

Hän on luottavainen sen suhteen että vauhti on yhä kohdallaan.

– Vaikea sanoa, kun en ole tehnyt kovia treenejä, mutta olen ollut terveenä, joten eiköhän se ole säilynyt.

Schalke-kisasta hyvää ampumisrutiinia

Hiihtovauhti on Mäkäräisen vahvuus ja hän pitää sitä yllä harjoittelemalla tiiviisti myös kisakauden ollessa käynnissä. Reilun kahden viikon mittaisen joulutauon aikana joensuulainen harjoitteli ahkerasti, lepopäiviä tuli vain matkustuspäivinä.

Pienenä lisänä perustekemiseen oli viime viikonlopun kutsukisa jalkapalloseura Schalken kotistadionilla. Kisa toimi Mäkäräisen mukaan hyvänä harjoituksena.

– Tuli tosi paljon ammuntoja. Ja kisat ovat aina kisoja, siinä tultiin kovasta vauhdista ampumapenkalle. Ihan hyviä suorituksia sain.

Mäkäräisen kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Oberhofissa, jonne virtaa aina valtavat määrät ampumahiihtofaneja. Hieno tunnelma on myös ensi viikolla Ruhpoldingin kisoissa. Kolmen kisaviikon putki päättyy Italian Anterselvassa, jonka jälkeen alkaa valmistautuminen 7.–17. helmikuuta kisattaviin Nove Meston MM-kisoihin.

– Tammikuu on kyllä tosi kiva kiertue. Kisoissa on paljon yleisöä ja nautin kilpailemisesta, kun on kova huuto, Mäkäräinen sanoo.

- STT–ANSSI RULAMO

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri